сряда, 4 януари 2023 г.

Арестуваха служител на МВР за трафик на мигранти на АМ "Тракия"

  

                                              Снимка: Булфото

В рамките на няколко часа днес на автомагистрала "Тракия" служители от дирекцията и от Зонално жандармерийско звено са задържали двама водачи на моторни превозни средства и общо 56 незаконно пребиваващи чужденци. Единият от шофьорите е служител на МВР, който превозвал общо 31 мигранти от Афганистан, съобщава БНТ.

Минути след 8:00 часа тази сутрин екипи на полицията и жандармерията преустановяват движението на бус в района на 119-ия км на АМ "Тракия", който пътувал към София.

При оглед в него са открити други 31 мигранти, също представящи се за граждани на Афганистан. Арестуван е водачът, който е служител на МВР и по случая е образувано следствено дело. Активните процесуално-следствени действия продължават.

По-рано - около 1:00 часа след полунощ, патрулиращ по автомагистрала "Тракия" екип на сектор "Пътна полиция" сигнализирал в оперативната дежурна част на областната дирекция за съмнителен микробус, който пътува към София.

След създадена незабавна организация, в района на 120 км превозното средство е спряно от служители на Зонално жандармерийско управление, а вътре е установена група от 25 млади мъже без документи за самоличност.

Задържаните се самоопределили като афганистански граждани. Арестуван е и шофьорът - от Харманли. По случая е образувано досъдебно производство.

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Социални, пенсионни и юридически услуги за българи в Италия и за италианци в България!

Новините от днес и със задна дата