събота, 24 декември 2022 г.

Дъщерята на Пеле пусна разтърсваща снимка от болницата: Тук сме и се борим

 

Дъщерята на Пеле Кели Кристина Насименто публикува снимка от болничното легло на легендарния футболист. В четвъртък от болница "Алберт Айнщайн" потвърдиха, че състоянието на Пеле се влошава и ще остане под лекарско наблюдение, предаде БНТ.

Вчера в бразилските медии се появиха информации, че 82-годишния Пеле вече не може да говори и на практика близките му се сбогуват с него, макар това да не е потвърдено официално.

"Все още сме тук, борим се и вярваме. Още една нощ заедно", написа Кели Кристина под обща снимка на двамата в Инстаграм, публикувана малко преди полунощ.

Пеле бе хоспитализиран на 29-ти ноември, за да продължи лечението си на рак на дебелото черво, но скоро след това медицинският екип обяви, че химиотерапията вече не дава резултат.

Пеле е единственият трикратен световен шампион по футбол (1958, 1962 и 1970 г.). За националния отбор на Бразилия Краля на футбола е изиграл 92 мача и е отбелязал 77 гола.

Той е признат за най-добрия футболист на XX век според Международната футболна федерация. Бразилецът е вписан в Книгата на рекордите на Гинес с 1279 гола в кариерата си.

Новините от днес и със задна дата