петък, 23 декември 2022 г.

Почина полицаят, блъснат при гонката с мигранти

  

Полицаят Кирил Петков, който беше блъснат на 22 ноември от бус с мигранти след гонка на АМ "Тракия" на влизане в София, е починал около 22,30 ч. в четвъртък.

Повече от месец 51-годишният полицай бе поставен в медикаментозна кома, с тежка черепно-мозъчна травма, със счупени кости на черепа, хематом и сериозно увреждане на мозъка.

Катастрофата стана след гонка, започнала на АМ "Тракия" в района на мотел Ихтиман, след като полицай опитал да спре за проверка бус със софийска регистрация. Шофьорът не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил в посока София. 

Петков е чакал в полицейски автомобил встрани от пътя за Казичане, за да се включи в гонката. Тогава бусът, шофиран от трафиканта Найден Луканов, го удря. В преследваното превозно средство бяха открити десетима сирийски мигранти.

По време на удара Луканов е трябвало да бъде в затвора по присъда за кражба на суджуци. Тя била 5 месеца. Самият мъж сключил споразумение със Софийската районна прокуратура.

Присъдата е била изпратена за изпълнение едва след катастрофата. Не е ясно дали вината е на съда или държавното обвинение. В момента Луканов е в затворническата болница. Той е в тежко състояние, има редица заболявания, сред които СПИН.

Новините от днес и със задна дата