вторник, 11 октомври 2022 г.

Изискана Вечер на френската музика ще се проведе в Операта

 Изискана Вечер на френската музика ще се проведе в Операта

Третото събитие от Сезон 2022/ 2023 г., след представлението на „Севилският бръснар“ и премиерата на концертния спектакъл „Златните песни от „Златният Орфей“, е Вокален камерен концерт „Вечер на френската музика“ – на 12-и октомври, сряда, от 19 часа във фоайето на Операта.

В нюансите и тоналността на изискания френски вкус, финес, аристократизъм и неподражаем бутиков стил, в програмата ще прозвучат творби от френските композитори: Едуар Лало, Жорж Бизе, Камий Сен-Санс, Шарл Гуно, Габриел Форе, Клод Дебюси, Ернест Шосон и др. Красивата мелодика на френската музика ще представят солистите на Държавна опера – Бургас: сопраните Людмила Михайлова, Мария Цветкова‐Маджарова и Нона Кръстникова, мецосопраното Даниела Дякова, тенорите Андрея Мирчев и Яни Николов, баритонът Бранимир Недков, басът Костадин Мечков, под клавирния съпровод на пианистката Илиана Тодорова. Те ще изпълнят арии и дуети от оперни произведения из френската музикална литература. Прекрасните солисти, които поемат предизвикателството да представят френска музика пред бургаската публика, са добре познати на почитателите на класическото музикално изкуство. А за младия тенор Андрея Мирчев предстоящият концерт е първото събитие, в което той ще пее като солист на бургаска сцена – пожелаваме му успешен дебют и вълнуващи сценични превъплъщения в спектакли на Бургаската опера!

Всеизвестна максима е, че френската култура, светоусещане, начин на мислене и възприятия за света, отношенията и изкуството са характерни с несравним фин подход, изискани маниери, изящество. За публиката на Вокалния камерен концерт е подготвена шармантна селекция от произведения, които ще бъдат изпълнени – с релевантни на френската култура и светоусещане очарование, лекота и фини оттенъци на чувствата, и ще изваят музикална вечер на вълната на френския стил, което е нарицателно за видимо сдържана емоция, крехка, но едновременно с това – съдържаща огромен имплицитно заложен заряд.

Подарете си една музикална вечер, наситена с красива мелодика и послания!

Билети за концерта „Вечер на френската музика“ - на касата на Операта, каса "Часовника", в мрежите на Grabo и Eventim -https://www.eventim.bg/bg/bileti/drzhavna-opera-burgas-zala-opera-burgas-1307002/performance.html.

Новините от днес и със задна дата