четвъртък, 15 септември 2022 г.

“Академия за Бизнес Услуги” и Община Бургас организират безплатен курс по счетоводство

 “Академия за Бизнес Услуги” и Община Бургас организират безплатен курс по счетоводство

Курсът „Счетоводство в споделените услуги“ ще стартира на 3 октомври в Бургас. Той е подходящ за специалисти с предишен счетоводен опит, владеещи английски език, които имат желание да продължат кариерата си в областта на изнесените бизнес услуги. Курсът е безплатен, а групата ще се формира от първите 20 одобрени кандидата.

Успешно завършилите обучението ще получат възможност за работа в най-големите компании от сектора в страната. Кандидатстването става през сайта на Академията и изисква предоставяне на автобиография и кратка мотивация.

„С пилотната група успяхме да привлечем силни специалисти и да валидираме идеята и посоката на Академията за Бизнес Услуги. Преживяването по време на уроците беше силно зареждащо, а на финала обучихме и дипломирахме няколко курсиста, готови за следващата си кариерна стъпка в компании от сектора.

Благодарни сме на Община Бургас за партньорството, а също и на първите компании, които откликнаха с готовност на възможността да са сред пионерите за предоставяне на позиции за отдалечена работа - нуждата, ползата и интересът са налице.

Гледам с още по-високи очаквания към предстоящата група и нямам търпение да се срещна със следващите ни курсисти.“ – споделя Мая Миланова, изпълнителен директор на Флоу Лоджик – компанията, която стои зад Академия за Бизнес услуги.

„Доволен съм, че компаниите от сектора вече провеждат интервюта с успешно завършилите първото издание на академията и очаквам съвсем скоро реални резултати. Подкрепям всички инициативи, които са насочени към обучение на кадри и развитие на човешкия ни ресурс. В лицето на Община Бургас Флоу Лоджик и Академия за Бизнес Услуги могат да разчитат на дългосрочен партньор.“ – каза Димитър Николов, кмет на Община Бургас.

Кандидатстването за курса е отворено на сайта http://business-services.academy/upcomingcourses до 29 септември или до запълване на свободните места.

***

Академия за Бизнес Услуги е предназначена да подготви таланти за старт или продължаване на кариерата в сектора на бизнес услугите с висока добавена стойност. Тя дава практически и специфични познания, които подготвят за работа по процеси в ключови бизнес области - финанси, счетоводство, човешки ресурси, снабдяване и др. Освен фокусирано познание в конкретното бизнес направление, Академията адресира и теми, свързани с по-задълбочено разбиране на индустрията, особеностите на работната среда, използваните инструменти за работа и факторите за успешна реализация. Визията на Академията за следващите пет години е да отключи създаването на нови работни места в цялата страна.

Новините от днес и със задна дата