неделя, 25 септември 2022 г.

Петков и Василев предизвикаха Борисов на дебат, Борисов: как си представяте да дебатирам с вас след незаконния ми арест?

  

                         Снимка: Колаж на Dir.bg

Съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев оправиха официална покана към лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и още един член на партията по негов избор за публичен предизборен дебат на неутрална локация най-късно до четвъртък вечерта.

Борисов ги отряза с думите, че би дебатирал с всеки гражданин, спазващ законите и Конституцията на страната, но, по думите му, те не отговарят на този профил.

Поканата на предизборен дебат

Петков и Василев поканиха Борисов, за да "поговорят" по теми, свързани с икономическия растеж, българското образование, увеличаването на доходите на работещи и пенсионери и подкрепата за младите семейства и децата.

"Тези въпроси са важни за всички български граждани, а ние сме задължени да дадем отговорите", посочват от "Продължаваме промяната" (ПП) в писмото, изпратено до централата на ГЕРБ и лидера на тази партия.

В него съпредседателите на ПП казват, че на 2-ри октомври България "ще направи исторически избор - да се върне назад към провалената политика на прехода или да изгради променена България". За тях е важно лидерите, които носят отговорност, да бъдат част от този дебат.

По думите им всеки български гражданин заслужава да знае какво ще получи от кабинет с мандата на всяка от двете партии. Според предварителните социологически проучвания надпреварата за първото място на предстоящите избори за парламент ще е именно между ГЕРБ и "Продължаваме промяната".

"Ако Вие откажете участие, г-н Борисов, лидерски дебат няма да има, защото е ясно, че именно Вие определяте политиката на ГЕРБ и в този смисъл Вие носите отговорност, независимо дали ще бъдете отново министър-председател или не. Призоваваме Ви да не Ви е страх, г-н Борисов!", пишат Кирил Петков и Асен Василев.

Борисов: Как си представяте да дебатитирам с вас след незаконния ми арест?

Лидерът на ГЕРБ отряза Кирил Петков и Асен Василев за предизборен дебат, напомняйки за "незаконния ми арест". "Бих дебатирал с всеки гражданин, спазващ законите и Конституцията на страната. Нито Вие г-н Петков, нито Вие г-н Василев, отговаряте на този профил", заявяват Борисов в профила си във Фейсбук.

"Пожелавам Ви още идеи за черна кампания, с която заливате обществото! Така може би няма да се класирате и втори. Живеем в демократична държава, в която нас, гражданите, не ни е страх!", завършва постът си Борисов.

Новините от днес и със задна дата