събота, 26 февруари 2022 г.

Бойко Борисов: Войната в Украйна ще прерасне в гражданска и ще е много кръвопролитна

  

                                 Снимка: БТА

Войната в Украйна ще продължи много дълго и ще прерасне в гражданска. Това заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов от Хисаря.

"Аз твърдя, че няма да свърши, а ще продължи дълго. Ще е много по-кръвопролитна и с много жертви. Ще прерасне в гражданска война", коментира Борисов, отбелязвайки, че не е съгласен с тезата на държавния глава Румен Радев, че битките ще свършат бързо.

"Темата днес е война. Колкото и да се опитват да я представят Янев и Радев като конфликт, Киев е под обстрел - това е война. Нищо не оправдава войната и човешките жертви. Точка", категоричен беше лидерът на ГЕРБ.

По думите му случващото се в Украйна ще навреди на туризма в България, както и ще бъде опасно от финансова и икономическа гледна точка.

""Доставки на желязо, на стомана - всичко това приключва. Газ имаме, то е последното, което ще спре, но цялата верига на доставки, фатално е за нас. В момента метал за строителството може да влезе в някакви нормални цени само от Турция, но там има квоти", обясни Борисов. 

Той отбеляза и че е наясно, че у нас има много проруски настроени хора, но и те виждат какво се случва.

"Знам, че и на тях не им е приятно като гледат какво става. Гледах президентът Путин - излъчваше бруталност и свирепост. Какво ще се случи нататък, ще видим", каза бившият премиер.

Новините от днес и със задна дата