събота, 1 януари 2022 г.

Андрей Арнаудов много се ядоса на Капка Тодорова, заради слагачество към Скопие

  

Тв водещият и продуцент Андрей Арнаудов изригна със силни думи в социалните мрежи, с които отправи своето пожелание към всички българи с настъпването на новата година. 

"На прага сме на новата година и се чудех какво да ви пожелая, когато ми попадна един текст на Капка Тодорова за отношенията между България и Северна Македония. Не искам да си развалям настроението като анализирам този изсмукан от пръстите и лишен от всякаква здрава мисъл текст, който ни приканва да бъдем слабохарактерни и недостойни национални предатели. Искам просто да ви пожелая през 2022г. да запазите себе си. Не е мое откритие, че ние се раждаме сами и умираме сами. Но също така е факт, че ако веднъж сме се родили българи, независимо какво правим през живота си, ще си умрем българи. И не бива да се срамуваме от това, а да се гордеем, защото така ще живеем по-щастливо! Четейки творението на госпожата, веднага се запитах - как се случи така, че за по-малко от 100 години се превърнахме от нацията на Мара Бунева в нацията на Капка Тодорова. От нацията, която се би на Каймакчалан, в хора, за които историята и традициите са селяния…

Ние живеем в 21-ви век и трябва да ценим човешкия живот и различното мнение. Но преди всичко трябва да уважаваме себе си. Можем да бъдем космополитни и да се чувстваме добре навсякъде, да бъдем модерни хора и въпреки всичко да запазим своята култура, идентичност и самобитност. Можем да бъдем граждани на света и въпреки всичко да бъдем достойни българи. Нищо, освен националните ни комплекси, не налага да избираме дали да бъдем неолиберални лустросани национални предатели или потни ретроградни патриотари.

Между 5-те най-големи икономики в света са Китай, Япония и Великобритания. Мощни и ултра модерни нации, които ревностно пазят своята история и достойнство. В най-богатата държава и най-голяма икономика в света – САЩ, на края на всеки екшън в продължение на няколко секунди се вее американското знаме.

Не се поддавайте на манипулациите, че за да бъдем модерни граждани на Европа, трябва да задраскаме себе си и да загубим уважение към своята история, герои и достойнство. Нищо не ни налага този избор.

Пожелавам си да отстояваме себе си и да пазим България през 2022г. Загубим ли достойнството си, губим всичко. Бъдете здрави и се обичайте", пише той.

Новините от днес и със задна дата