петък, 3 декември 2021 г.

Екшън в Бургас: Полицаи от три районни управления гонят известен кримигерой!

  

41-годишният бургаски кримигерой Златимир Златев отново се прояви, този път със серия от кражби в жк „Лазур“ и жк „Изгрев“. 

За да бъде арестуван обаче служители от Пето, Четвърто и Първо РУ се наложило да работят съвместно в последните дни, пише "Флагман" Криминално проявеният и осъждан мъж е бил закопчан заради кражба, осъществена на 20 ноември от магазин в бл. 88 на жк „Лазур“. От там той отмъкнал два скъпи парфюма. 

Няколко дни по-късно пък отнел чантата на 60-годишен мъж, в която имало около 300 лв., ключ за автомобил и дебитна карта. С последната плячка Златимир се „почерпил“, като осъществил няколко неправомерни онлайн транзакции в размер на 180 лв.

И докато работата по цялостното документиране на престъпната дейност на 41-годишния Златимир продължава, Флагман припомня, че в началото на 1 октомври 2020 г. той бе арестуван за пореден път. Тогава полицаи, пред очите на десетки минувачи, направили обиск на мъжа и открили у него около 1 грам метамфетамин.


Проверка у дома му обаче демонстрирала истинското естество на престъплението тогава.

В апартамента му на ул. „Апостол Карамитев“ ченгетата открили огромен брой прекурсорни материали и съоръжения за производството на наркотици. Освен тях, в една от стаите униформените се натъкнали и на шише с около 400 грама прозрачна течност, която пък реагирала при полевия тест на пико.

Тогава той бе задържан за срок до 24 часа, но дали срещу него е съставено производство и започнало ли е делото по този случай, остава мистерия. 

Новините от днес и със задна дата