петък, 24 декември 2021 г.

Трагедия: Българин се самоуби в парк в Ню Джърси, оставил е предсмъртно писмо

 

Българин се е самоубил в Ню Джърси, съобщава BG VOICE. 45-годишният Борис Василев е отишъл в парка в градчето Бригантин – предградие на Атлантик сити където сам сложил край на живота си, оставяйки предсмъртно писмо. Властите го откриват с прострелна рана.

Василев е роден в Пловдив и е живеел на семейна начала с Кристина Чанг. Двамата нямат деца.

Сред хобитата му са били да ходи за риба, да кара велосипед, сноубоурдинг, хайкинг и всякакви спортове на открито.

Все още не е ясно кога ще бъде службата в памет на българина.

Смята се, че празничният декември е месецът с най-много самоубийства в годината. Това обаче не е така. Голямо проучване на 188 077 самоубийства в САЩ през 70-те години показва, че определени празници (Ден на паметта, Деня на благодарността и Коледа) са свързани с необичайно нисък риск от самоубийство, докато други празници (Нова година, Ден на труда и Четвърти юли) бяха свързани с нисък риск от самоубийство непосредствено преди празника и висок риск след това. Тези данни подкопават идеята за декември празнично-самоубийствена връзка.

Американската фондация за предотвратяване на самоубийства проследява процента на самоубийствата в САЩ повече от десетилетие и данните показват, че процентите на самоубийствата са най-високи през пролетта с пик през април и като цяло са под средните през зимните месеци. От всички месеци на годината процентите на самоубийствата са постоянно най-ниски през декември.

Новините от днес и със задна дата