петък, 5 ноември 2021 г.

Надграждат учебната програма по краезнание „Моят град Бургас“

 Надграждат учебната програма по краезнание „Моят град Бургас“

Учебната програма по краезнание „Моят град Бургас“ продължава да се развива и обогатява. Надграждането ѝ има за цел да се постигне многопластово изучаване на миналото и традициите на Бургаския регион и неговото население.

Освен уроците в час, обучението ще включва посещение на учениците в Регионалния исторически музей. Там децата ще имат възможност да се запознаят с различните експозиции, които представят в пълнота бита и традициите, изграждани тук през различните периоди.

Екипът от специалисти, който се занимава с обучението по краезнание, ще формулира конкретни теми и специални методически насоки за учителите, които преподават тази дисциплина.

Предстои да се разработят и систематизират учебни методически материали за съответните класове, съобразени с възрастовите специфики на децата от начален и прогимназиален етап, както и в детските градини.


Развитието на програмата по краезнание бе обсъдено на среща в Регионалния исторически музей от нейния автор доц. Захари Дечев, краеведи и екскурзоводи.

Новините от днес и със задна дата