събота, 13 ноември 2021 г.

Първи официални подробности за убийството на Евгения, арестувана е и жена ВИДЕО

 

От Столичната дирекция на вътрешните работи дадоха брифинг във връзка с откритото в петък тяло на изчезналата миналия месец Евгения Владимирова. Припомняме, че 33-годишната жена е открита в куфар във водоем край Перник.

В брифинга участие взеха Петър Петров, началник на "Криминална полиция" в СДВР и Николай Станчев, началник на отдел "Разследвания" отново в СДВР.    "На 14 октомври е получен сигнал в МВР за изчезнала българска гражданка. Във връзка с това е организирано оперативно-издирвателно мероприятие", поде Петров.

 "Ежедневно се извършваха действия за установяване местонахождението на лицето. На 12 ноември лицето бе установено в района на гр. Перник", каза той.

"От събраната на 14-и - 15-и информация стана ясно, че става въпрос за престъпно деяние. Бе образувано досъдебно производство", уточни колегата му Станчев.

"В периода от 14-и октомври до вчерашна дата и до момента включително са извършени десетки процесуално следствени действия, издирвателни мероприятия, проверени са всички версии, за които можем да се сетим ние, но и вие", каза Станчев.

"Във вчерашния ден се намери тялото на безследно изчезналата жена. От това, което ние направихме във вчерашния ден като действия по разследването, стана ясно че става въпрос за насилствено причинена смърт", уточни Станчев.


"Всичко събрано е докладвано на Софийска градска прокуратура. Тялото е намерено в околностите на град Перник. Към момента има три задържани лица, чиято съпричастност към деянието се установява", заяви Петров.

Станчев уточни, че арестуваните са мъжът на жертвата, баща му и майка му.

Новините от днес и със задна дата