понеделник, 8 ноември 2021 г.

Селски кмет бе хванат да шофира кьор кютук пиян, за малко да се блъсне в бус ВИДЕО

 

Кметът на царевското село Бродилово Илия Илиев бе хванат да шофира посред бял ден из центъра на населеното място, приятно почерпен, за което свидетелства и заснето видео, пише Флагман бг.

Кадрите щяха да са много смешни, ако всъщност случаят не е тъжен.

Днес, около 15:30 часа на телефон 112 пристига сигнал, че Мазда с регистрационен номер А 0576 НК по чудо не е предизвикала челен сблъсък.

Водачът бил възпрепятстван да не напуска возилото, отнет му е ключа – молбата е органите на реда да се намесят веднага, защото представлява опасност за хората.

Ето какво разказа местният жител Мартин Русинов, който е участвал в гражданския ареста на селския първенец.

Всъщност Илия Илиев ръководи селото от много мандати и е несменяем. Хората си го знаели, че си попийва денем, но през последните година-две това му било постоянен навик.

„Прибирах се към дома ми със лекотоварен бус по ул.“Хан Крум“, до мен имаше спътник. Изплашихме се от движещата се директно срещу нас Мазда, зад волана на която видимо стоеше неадекватен човек.


Успях да отбия встрани, изскочих веднага. Видях, че това е самият кмет. Попитах го: „Какво правиш бе, човек, ще ни избиеш!“

Проблемът беше, че в това състояние той е преминал през площада, където имаше и деца. Представих си как могат да пострадат моите деца.

Заради това не му разреших да напуска автомобила до идването на органите на КАТ. Той на три пъти опита да се пусне надолу с ръчната спирачка, заради което се наложи да подпрем гумите с дърво.


Кметът поиска и съвет от свой компетентен приятел по телефона как да постъпи като твърдеше, че аз едва ли не упражнявам тормоз. Чуваше се отсреща, че компетентното лице го съветва веднага да напусне автомобила и да започне да пие огромно количество вода.

До идването на полицията от Царево кметът ме предизвикваше и аз да дам проба за алкохол. Моята проба се оказа отрицателна, а неговата – с 0,63 промила, след което му свалиха номерата.

Отказа да даде кръв за допълнителен анализ. Искам за този случай да не се замълчи, защото не може да продължаваме по същия начин докрай“, каза Русинов.

Вижте видеото:

Новините от днес и със задна дата