вторник, 14 септември 2021 г.

Погребаха заедно бащата и двете му деца, убити от тир в Айтос

  

33-годишният Нури Хюсеин и двете му деца - синът му Джелил на 9 г. и 6-годишната му дъщеричка Айфер, които бяха премазани от тир в Айтос снощи, бяха погребани заедно днес в родното му село Речица.

На погребението е присъствала майката Фатме, която по чудо оцеля при катастрофата. "Жената много плака. Цялото село скърби, притесняваме се за нея", каза пред "24 часа" кметицата на Речица Фатме Хасан. Тя бе силно разстроена от случилото се и разказа, че загиналият Нури бил изключително добър човек, готов да помогне на всеки. Често правел курбани и раздавал на по-бедните семейства в селото. 

"Имаше бизнес за сортиране на животински отпадъци, в Айтос имаше цех. Работеше заедно с бащата на жена си. Преди това няколко години изкара в Холандия, искаше да спести за семейството" разказа още кметицата.

Утре, 15 септември, 9-годишният Джемил трябвало да прекрачи училищния праг вече като третокласник, каза още кметицата на руенското село.

17-годишният Октай, пострадал при катастрофата, е в кома, даряват кръв, за да го спасят

Състоянието на 17-годишния Октай Юмер, който също пострада при тежката катастрофа в Айтос снощи, е критично, съобщи Флагман.бг. Той е в кома, с тежка черепно-мозъчна травма.

В последните часове негови приятели дариха кръв, за да го спасят, но лекарите засега са пестеливи и се въздържат от прогнози.

Тийнейджърът е със смлени крайници, след като бе премазан от ремаркето и изсипаните тонове зърно. Травмите са много сериозни, някои биха казали, че са несъвместими със живота, но Октай е истински боец и премина критичните първи часове.

По информация на сайта той е ученик в 11-ти клас в ПГМЕЕ в Бургас.

Октай е от село Пещерско, но от години живеел с майка си на квартира в Айтос. Баща му работел в Израел. Негови приятели го определят за скромно и природно интелигентно момче. Всички в Айтос, както и съучениците му от Механотехникума се молят, за да оцелее.

Новините от днес и със задна дата