вторник, 21 септември 2021 г.

Краен антиваксър от Благоевград умря мъчително от К-19, заразил се от приятелката си

 

48-годишен мъж от Благоевград, краен антиваксър, издъхна след тежко усложнение на коронавирусна инфекция. Мъжът постъпил в МБАЛ Благоевград със задух, двустранна пневмония и състояние, застрашаващо живота му, пише Struma.com.

Въпреки неколкодневните кански усилия на лекарите -интензивно лечение, прилагaне на препарата срещу ковид ремдесивир и всякакви други медикаменти по протокола за лечение на заразата, мъжът издъхнал завчера.

Случаят има потресаваща предистория. Приятелката на починалия, с която той живеел на съпружески начала, се заразила с Ковид, но минала през заразата сравнително леко. Б. Н. оказал да взема лекарства, а пред приятели и познати твърдял, че не вярва нито в съществуването на болестта, нито в необходимостта от ваксиниране.

Въпреки заразата на жената до него, той не потърсил лекарска помощ, обадил се информативно на близък лекар, който го заставил незабавно да вземе мерки, но мъжът повече не се е явил. Минали около 10-тина дни от първото му позвъняване и вече в крайно тежко състояние потърсил помощ.

Едва дишал, имал висока темперaтура и всички симптоми на усложнение след коронавирусна инфекция. Настанен е незабавно в интензивния сектор на болницата, в тежко състояние, и дни по-късно издъхнал.

Починалият, въпреки че е знаел за заразата на приятелката му, не спрял да работи и да пътува. Носител на вируса, безотговорно към собственото си здраве и здравето на другите около него. Да не говорим, че лечението на подобни антиваксъри и невярващи в сериозността на заразата и медицината, е на гърба на данъкоплатците.

Изключително скъпото лечение се плаща от нашия джоб. Една банка ремдесивир, например, струва 500 лева, а на подобни пациенти и на пациентите със средно тежка и тежка пневмония се вливат най-малко по три банки от скъпия препарат. И не е само това. Цял списък с лекарства се използват в болниците за лечение на коронавирусната инфекция.

Е, къде е вината на добросъвестните граждани, които биха могли да станат жертва на подобно безотговорно отношение, да се заразят или да плащат лечението на антиваксърите, които с неверието си и ограниченото си мислене застрашават не само собствения си, но и чуждия живот?! 

Новините от днес и със задна дата