вторник, 3 август 2021 г.

ГЕРБ/СДС ще бъдат в парламента само, за да гласуват против кабинет на ИТН / ВИДЕО

 Борисов: Депутатите ще гласуват против правителството на ИТН -  trafficnews.bg

Решението на Изпълнителната комисия е всички 63-ма депутати на ГЕРБ-СДС да присъстват в пленарна зала при гласуването на кабинета на "Има такъв народ" и да дадат своя вот "против". "Всяка друга форма на добронамереност би означавала да ни привързват с разни кукловоди, сценаристи или каквото и да било друго.

Ние не искаме това, не сме от тях" - това обяви на брифинг в централата на партията лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. 

По думите му коалицията ГЕРБ-СДС трябва да стои максимално отдалечено от "партиите на омразата", които според него не зачитат волята на народа и не се отнасят уважително към това, че суверенът е отредил втора политическа сила в парламента да е именно оглавяваната от Борисов. 

"Слушайки изказването на Слави Трифонов, не си представям как ще продължат преговорите, без някоя от партиите да претърпи сериозно унижение. Но хубаво е, че най-сетне иска да поеме отговорност за това, което прави от една година. Въпросът е как ще го направят и дано да го направят. Отговорността е изцяло тяхна". 

Лидерът на ГЕРБ намира за безотговорно поведението на лидерите на парти, които казват, че можем отново да отидем на избори и че "демокрацията е скъпо нещо". "Да, скъпо е, но и отговорно", подчерта Борисов. 

Той коментира също и правописните грешки в поканата от ИТН към партиите за представянето на кабинета си: "Да, хората на Слави Трифонов може и да говорят много езици, но не могат да говорят родния си език". 

Според него за последните два месеца не е направено нищо повече от това, "което вече сме направили ние (ГЕРБ). "Все още нямаме и План за възстановяване, да не говорим за план за ваксинация. Наложиха страх, какъвто не е имало от времето на комунизма и "Кръстника" на всичко това е Румен Радев", коментира бившият премиер.

През миналата седмица Бойко Борисов загатна, че може да извади парламентарната си група от пленарна зала, като така кворумът да падне и предложеното правителство да мине по-лесно. Няколко дни по-късно обаче лидерът на ГЕРБ се отказа от първоначалния замисъл и при посещение в софийското село Губеш обяви: "Ще влезем, ще гласуваме против кабинета, защото каквото и да направят, утре ще кажат, че сме съпричастни с разрухата на държавата", заяви Борисов и обясни - искаме да сме различни от ДПС, БСП, "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!". Именно това свое решение потвърди на брифинга той. 

Новините от днес и със задна дата