събота, 24 юли 2021 г.

Предупреждават да не влизате сами в морето! Има много удавени по Черноморието от началото на сезона!

  

По неофициална информация от началото на летния сезон на родното Черноморие инцидентите с фатален край са около 10-15. Това каза директорът на Водноспасителната служба към БЧК Антон Налбантов пред БНР.

„С навлизането на месец август започват климатичните промени, започват да духат малко по-силни ветрове, при влизането в морето не е препоръчително да се плува сам, особено навътре в морето, плува се успоредно на брега и в група“, отбеляза Налбантов.

Заради ковидкризата и ограниченията в съседните страни, тази година повече българи са избрали да почиват по родното Черноморие. 

Голяма част от българите, които са избрали да почиват у нас, са предпочели курортите по Южното Черноморие, докато Северното е предпочетено от румънските и полските туристи.

Директорът на Водноспасителната служба към БЧК Антон Налбантов казва още, че плажовете у нас са около 200, като половината от тях се охраняват.

"Няма ограничения, които да забраняват посещаването на неохраняемите, но вниманието на хората трябва да е повишено при къпане и плуване в морето", каза той.

Дежурствата на спасителите на охраняемите плажове е от 8.00 до 18.00 часа.

"Когато морето е неспокойно или пък има морски течения тези плажове са рискови, тъй като при възникване на инцидент няма кой да се притече на помощ. Доста от българите предпочетоха това лято да летуват на нашето Черноморие с оглед на сложната обстановка в съседните нам южни съседки най-вече по отношение на коронавируса", коментира Налбантов.

Новините от днес и със задна дата