събота, 3 юли 2021 г.

Проф. Кантарджиев заговори за кризи и много смърт, ако...

  

Притесняват ме омразата и реваншизмът, които са завладели обществото ни в момента. Трябва да им се противопоставим и да не позволим да подменят ценностите ни. Можем да правим нещо полезно за държавата ни само обединени. Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС за област Враца Петя Аврамова в Оряхово.

Заедно с кандидатите за народни представители Красен Кръстев и Ралица Добрева тя се срещна с жители на Оряхово и Селановци. Кандидатите бяха подкрепени от кмета на Община Оряхово Росен Добрев и кмета на Селановци Росица Койнова.

В разговорите се включи и проф. Тодор Кантарджиев.

„Мислете за кого ще гласувате и за кого няма да гласувате“, каза проф. Кантарджиев. „Аз с политика никога не съм се занимавал. В последната година и половина разбрах кой в тази държава може да управлява кризи. Спомняте ли си мигрантската криза? А финансовата криза, която много бързо беше парирана?

Ако миналата 2020 година през март, април и май не бяха наложени тези строги мерки, смъртните случаи от COVID-19 в страната ни щяха да бъдат много повече.

Който и да беше министър-председателят, който ме е повикал в Националния щаб, щях да помагам с каквото мога. В момента никой не поема отговорност. Знаете ли каква отговорност е да вземеш решение да затвориш държавата? Затова ви казвам - мислете“, добави проф. Кантарджиев.



Той отговори на въпроси за ваксинацията на граждани на Оряхово и Селановци и изрази притеснението си, че в момента в страната не се ваксинират достатъчен брой хора, а служебното правителство не взима мерки, за да ускори процеса. „Ваксинирайте се, защото вирусът не е изчезнал. Всеки 25 ваксинирани българи спасяват един човешки живот!“, призова професорът.

Новините от днес и със задна дата