събота, 24 юли 2021 г.

Борисов към Рашков: Щял да се саморазправя с мен тоя пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш, това ще ти кажа! ВИДЕО

  

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обвини БСП и "Демократична България", че се интересуват само от постовете и атакува лидерите на двете формации - Корнелия Нинова и Христо Иванов. Борисов посети село Бата и се включи на живо във фейсбук. 

"Това ли му е демокрацията на Христо Иванов? Не ви ли е срам да се целувате с Бойко Рашков? Ще ги видите Тошко, Мошко и подобни само след 6-7 месеца. Нека да изкарат колкото може - повече. Ние ще се оправим. Корнелия казала, че ще участва, тя и сега си има зам.-министри, областни управители. Те само договарят постовете. Но тях съм ги победил и на тези избори. Тоя дето се прави на демократ, той щял да прави реформа, мързеливци, каза лидерът на ГЕРБ.

За втори ден бяха проведени преговори в Народното събрание. Най-голямата парламентарна група "Има такъв народ" продължава с консултациите в търсене на подкрепа за управление.

"Щял да се саморазправя с мен тоя пияница. С гол гъз таралеж ще мачкаш, това ще ти кажа", обърна се Борисов към Бойко Рашков и заплахите, които служебният вътрешен министър отправи към него от парламентарната трибуна.

Местните хора се оплакаха на Борисов, че е бил задържан и мъж, у който бил намерен списък с имена за сватба.

"Те купуваха като бесни, правиха им коридори, да правят каквото искат да правят. Това са тея демократите. Това се демократите", възмути се Борисов на ДПС.

"Искам с кредитния рейтинг на "Фич" да има кажа, че те не могат да четат или не знаят английски. Дай, Кире, да го прочета тук", обърна се Борисов към Кирил Ананиев.

"Това, което няма да прочетете в прессъобщението на Министерството на финансите, е, че стабилността на рейтинга се дължи на доброто състояние на икономиката, което моето правителство остави през месец май", посочва Борисов.

"Влизането ни в Еврозоната беше успешна наша политика и служебното правителство я продължи. Провалиха ваксинацията, в момента хвърлят ваксини и наесен икономиката ще забуксува. България все още не е представила своя Национален план за възстановяване и устойчивост, не дадоха нашия на инат. Почти всички държави вече са получили парите си, а нашите съседи може да са ги и похарчили.

Сега от агенция "Фич" им казват, че ще има забавяне на първите траншове. Съществуват и съмнения относно капацитета на усвояването им. При нас всичко вървеше нагоре, сега ще върви надолу", заяви Борисов относно доклада на агенция "Фич". Той подчерта и че от "Фич" са отбелязали, че в България има известна несигурност. 

Повече вижте във видеото:

Новините от днес и със задна дата