четвъртък, 1 юли 2021 г.

Озверял от жегата питбул уби стопанката си

 

85-годишна жена е починала, след като е нападната от кучето си в ботевградското село Литаково, съобщиха от ОДМВР-София. Инцидентът е станал около 17 часа вчера в двора на стопанката. Изпратените веднага на място полицейски служители само установили безжизненото тяло на Йорданка Бельова.

Животното е заловено в двора на имота от общински служители. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 325В от НК.

Съсед на пенсионерката я чул няколко пъти ужасено да вика "Не, не!", след което всичко утихнало. Мъжът, който е полицай, предположил, че става нещо опасно и веднага се обадил на кмета на селото Пешо Петков. Той дошъл и започнал да вика Йорданка, звънял ѝ на телефона, но никой не отговарял. Тъй като портата ѝ била заключена, през съседен двор видял чехлите на жената разхвърляни, видял питбула, черен на цвят, който се движел нервно. Стопанката на дома обаче не отговаряла и затова кметът веднага се обадил в полицията.

Пристигналите служители не могли да влязат в двора на къщата, тъй като кучето на Йорданка започнало да им се нахвърля. Полицаите направили примка и положили доста усилия, за да го вържат. Един от униформените влязъл и се върнал с думите "Ужас! Прегризал е гърлото ѝ като вълк, с рани е по лицето" - разказа Пешо Младенов пред botevgrad.com. Веднага към мястото е изпратена линейка. За съжаление медиците само констатирали смъртта.

Съседите коментират, че най-вероятно животното е побесняло в адската жега.

Пред bTV съседите казаха, че редовно е пускала кучето из двора, което значи, че му е имала доверие. "Може би не е пило вода целия ден", коментира Анелия Виткова от "Контрол по сигурността и обществения ред.

Питбулът е бил упоен от общинските служители по сигурността и вече е на отговорно пазене в полицията. Каква ще е съдбата му, ще преценяват разследващите и съдът. Кучето не е било регистрирано.

Стана ясно, че нито едно домашно куче в селото няма регистрация.

Йорданка Бельова живеела сама. В селото е от близо 30 години, след като със съпруга ѝ се пенсионирали в София и се върнали на село. Синът ѝ идвал в събота и неделя. Винаги в къщата ѝ е имало куче-пазач.

Новините от днес и със задна дата