неделя, 4 юли 2021 г.

Българите се обединиха в битката за живота на 17-годишната народна певица Цвети

  

Цвета Страхилова вече е в Германия, където в специализирана клиника ще се извърши трансплантацията, която да спаси живота ѝ, съобщават нейни близки, цитирани от Perniknews.com.

Самата операция ще се поеме от Здравната каса. Средствата, които се събраха по време на благотворителната кампания в подкрепа на 17-годишната народна изпълнителка, ще се използват за престоя ѝ в Германия.

Възстановяването на младото момиче, страдащо от остра лимфобластна левкемия, може да продължи година. Всички, които помогнаха на Цвети, се надяват тя да се върне в Перник здрава и щастлива.

Цяла България стана съпричастна на случая след пост във Фейсбук на журналиста Ники Кънчев. Той сподели, че 13-годишно момиче от Перник се бори с всички сили и средства за живота на своята сестра и помоли всички за помощ. "Пиша и плача. Аз си знам защо. Имам особен сантимент към близначките, към сестрите, към сестринската саможертва. Поеми ти удара, жертвай се за да живее другата! Господи, Господи! Вижте ги тези две прекрасни сестрички. Десислава и Цвета Страхилови. От прекрасния Перник, даже от село Богданов дол, до Перник.

Цвети е болна от рак на кръвта, остра лимфобна левкевмия. В момента е в ремисия в ИСУЛ в детската онкохематология под грижите на доктор Надежда Юрукова и под личното наблюдение на моя голям приятел професор Добрин Константинов, на когато имам пълно доверие, защото е спасил много български деца.

Та, Цвети е болната. А Деси е сестра ѝ, която е готова да ѝ дари костен мозък в клиника в Дюселдорф. Слава Богу

, оплюваната от мнозина Здравната каса ще поеме операциите. Браво!

Трябват обаче още парички, защото Цвети и майка ѝ Мира, най-обикновена българка от Пернишко ще трябва да живеят в Германия от 6 месеца до 1 година докато траят манипулациите.

Ето банковата сметка, на която можете да преведете каквото решите за Цвети Страхилова.

Обединена Българска банка

Цвета Бойкова Страхилова

BG50UBBS80021018910250 BIC код UBBSBGSF

Та така, Деси и Цвети Страхилови.

Всъщност забравих да ви кажа най-важното. Деси е малката сестричка, ей този фъстък на 13 години е готова да се ЖЕРТВА за сестра си Цвети, която я е гушнала. Господи, Господи и ние си мислим, че имаме проблеми. Не, хора, имаме Герои! Като Деси Страхилова", написа на 17 юни Ники Кънчев и светкавично организира и благотворителен концерт, на който се отзоваха много звезди.

"Искам да благодаря на всеки един човек, който в момента е зад мен. Благодаря от сърце за търговете, всичките кутии из целия град, и още хилядите благотворителни кампании и концерти, и турнири... благодаря, че отделяте средства, време и любов! Изключително трудно е, много е тежка всяка вливка, но аз вярвам, че съм силен човек и ще мина през всичко", написа във Фейсбук самата Цвети преди няколко дни.

 

Новините от днес и със задна дата