сряда, 23 юни 2021 г.

Димитър Николов поздрави Ердал Галип за успеха на Европейското първенство за момчета

 Димитър Николов поздрави Ердал Галип за успеха на Европейското първенство за момчета

Кметът Димитър Николов поздрави младата надежда на бургаската борба Ердал Галип за спечеления сребърен медал от Европейското първенство за момчета до 15 години.

Състезателят завоюва среброто в категория до 62 килограма, като на финала изгуби само с една точка от руснака Смаил Касаунов.

Николов, заедно с личния треньор на Ердал Гарип – Кирил Димитров, и президента на Клуб по свободна борба „Черноморец“ – Стефан Георгиев, обсъдиха предстоящите изяви на бургаския състезател.

„Община Бургас ще подкрепя Ердал Гарип и лично му пожелавам още много успехи. От него се иска да продължава да влага усилия в тренировките, за да е готов за големите победи на тепиха.“, каза по време на срещата кметът Николов.

Сребърният медал от Европейския шампионат е доказателство за отлично свършена работа от състезателя и неговите треньори в КСБ „Черноморец“ по време на усиления учебно-тренировъчен процес.

Според специалистите, Ердал Галип е един от най-талантливите български борци, с огромен потенциал за развитие и бъдещи сериозни успехи на тепиха както у нас, така и на големи международни турнири.

По рано тази година Ердал Галип спечели златните медали на държавния зимен и летен шампионат в своята възрастова група. Триумфира като първенец и на престижен международен турнир в Румъния.  

На предстоящото заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 29 юни, по предложение на кмета Димитър Николов ще бъде гласувано отпускането на парична награда на Ердал Галип в размер на 2 000 лв.

Новините от днес и със задна дата