вторник, 8 юни 2021 г.

Не успяха да спасят 5-годишното дете, ранено при челния удар край Бургас

 

                                            Снимка: БНТ 

Лекарите в реанимацията на УМБАЛ-Бургас не успяха да се преборят за живота на 5-годишното момиченце, което пострада тежко при челния сблъсък край село Константиново в събота вечер, съобщи местният сайт "Флагман". 

Катастрофата стана около 22.30 ч. на 5 юни на пътя Бургас-Елхово. Челно се удариха два леки автомобила - "Фолксваген Туран" и "Опел Зафира". На място загина 44-годишният шофьор на опела Иван М. от Бургас, а водачът на фолксвагена - 31-годишният Димитър С., както и пътниците от опела - 23-годишен мъж и 5-годишната му дъщеричка, бяха откарани в много тежко състояние в бургаската болница. И тримата бяха настанени в реанимацията с множество травми, но момиченцето е издъхнало.

От полицията в морския град съобщиха, че виновник за катастрофата е 31-годишният Димитър С. Мъжът е изгубил контрол над фолксвагена и е навлязъл в лентата за насрещно движение, където се е блъснал челно в пътуващия към Бургас лек автомобил "Опел Зафира". При удара опелът се е разцепил на две.

Състоянието на виновния шофьор и 23-годишния баща на починалото дете остава почти непроменено. Димитър С. е преместен от реанимацията в отделението по неврохирургия, където предстои да му се извърши операция.

23-годишният млад мъж, който се е возил на предната седалка на опела, продължава да е в реанимацията на УМБАЛ-Бургас, където лекари се борят за живота му.

Новините от днес и със задна дата