петък, 21 май 2021 г.

Представят нашумялата книга „Лейди Гергана”

 Представят нашумялата книга „Лейди Гергана” на 22 май в новата библиотека

Тя не говори като другите жени. Нито се държи като тях. Но пък е забавна, работлива, мила и сърцата. Тя е Лейди Гергана. И е от Северозападна България. Бургазлии ще имат възможност да се запознаят с неотразимата героиня на писателката Цветелина Цветкова на бургаската ѝ премиера утре, 22 май, събота, от 18.00 часа, в Зрителната зала на новата библиотека.

Книгата „Лейди Гергана“ е изцяло на северозападен диалект и разказва за една българка, която се влюбва в англичанин. Историята е толкова цветна, увлекателна и различна по съдържание, че първо може да ви умили, а след това със сигурност ще ви разплаче от смях.

„Казвам се Гергана, ама сички ми викат Кметска. Я съм от едно северозападно село. И съм кметска, що баща ми е кмет, преди него и деда̀ ми е бил кмет, а съ̀га ме гласат и мене, ама има още леб да едем, докато станем….”

Цветелина Цветкова е дългогодишен автор и творец на перото във всичките му форми. Разнообразната биография и богатият опит на Цветелина я нареждат сред най-продаваните писатели в България през последната година и половина. Неподправеният ѝ стил и добро познание на човешката същност я правят популярна сред все по-голяма аудитория от читатели. Тя е и един от авторите на проекта „Пощенска кутия за приказки“.

Пощенска кутия за приказки е литературен феномен, който стартира през 2010 година и се превръща в явление, което доказва интереса на българите към различни културни мероприятия и модерна литература.

Нестандартните методи за реклама и разпространение на книгите, превърнаха авторите на проекта в едни от най-добре продаваните съвременни писатели. Сред най-разпознаваемите имена са Цветелина Цветкова, Димитър Калбуров, Ваня Щерева, Китодар Тодоров, Мила Михова, Никола Крумов, Георги Блажев и много други. Пощенска кутия за приказки подкрепя и се фокусира върху новата българска литература. 

 Пощенска кутия за приказки гостува на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ – Бургас | Facebook

Новините от днес и със задна дата