неделя, 9 май 2021 г.

Любен Дилов-син: 45-ият парламент задмина по резил националния отбор по футбол

  

                                          Снимка: БТА

"Не съм вярвал, че в България има организация, която да се покрие с по-голям резил от, примерно, националния отбор по футбол, но ето че 45-ият парламент положи изключителни усилия и мисля, че задмина националната ни гарнитура". Това заяви в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от парламентарната група на ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син.

Той допълни, че освен най-краткият парламент в историята на България, това ще бъде и единственият, в който депутатите не са си направили обща снимка. Един ден само на хартия ще можем да разберем кой е бил в този парламент.

Според него ГЕРБ-СДС са били единствените, които през цялото време са се държали прогнозируемо. "Единствените, които предложиха модел за управление, макар и обречен, бяха ГЕРБ. След това дори не се направи опит да се направи каквото и да е управление. Хората, изпратени там, се провалиха с основната задача", смята Дилов-син.

По думите му всяко едно изказване на политическите противници налива сила на ГЕРБ и това поведение е обречено.

"Цялото това заклеймяване, изчегъртване никъде в този разговор не се каза какво. Ок. Искаме да махнем ГЕРБ от властта. Тази задача беше изпълнена. Беше редно сега да се направи някаква форма на управление. Не се справиха с тази задача и затова отиваме на нови избори", коментира той.

Той коментира и скандала с бизнесмена Светослав Илчовски. Според него Комисията по ревизия е помогнала на българите да видят как изглежда политическият елит и как изглежда икономическият елит - не беше добра гледка, допълни Дилов-син.

"Докато икономиката на България е така поставена, че бизнесът в голяма степен зависи от благоразположението на държавата и държавните поръчки, подобни истории ще има постоянно. Въпросът е как ще се съпротивляваме. Ефективният начин е една работеща прокуратура, един работещ съд, а не точно политически. Политиците имат своето място, но те винаги се изкушават да го обърнат в предизборна бухалка, каквото става и в момента", каза още депутатът.

Новините от днес и със задна дата