сряда, 7 април 2021 г.

Трифонов: Спазваме логично законовата процедура от Конституцията

  

Съвсем логично вървим и спазваме законовата процедура, упомената в Конституцията. Това написа лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов в профила си във Facebook. 

"По повод на различни политически изказвания и предложения, изразени в последните дни, искам да кажа следното: Има много ясна законова процедура, упомената в Конституцията, и ние съвсем логично я спазваме и вървим по нея", заяви Трифонов. 

"Има такъв народ" беше изненадата на парламентарния вот, която измести БСП от второто място. Партията спечели общо 564 989 гласа, като най-много гласоподаватели имаше в Русе. Партията победи и във вота зад граница. 

Припомняме, че днес на съвещание на Министерски съвет Бойко Борисов заяви, че ще предложат правителство, но другите ще го отхвърлят. За това той призова политикът Слави Трифонов за повече отговорност. 

"За да има стабилност сме готови да дадем 10-20 депутати на Трифонов да подкрепят правителство", заяви Борисов. Той подчерта, че вижда безотговорност и прикани Трифонов да си подготви кабинета, а не да се готви за нови избори. Борисов предложи и свикване на Велико Народно събрание, ако другите партии не успеят да съставят правителство.

Новините от днес и със задна дата