петък, 16 април 2021 г.

Райчев за обидите срещу Борисов в НС: Показват, че са слаби и ги е страх

 Райчев за обидите срещу Борисов в НС: Показват, че са слаби и ги е страх

Днес в НС гледахме истински театър. Срещу Борисов не се сформира коалиция, а център. Наблюдаваме пет формации срещу ГЕРБ. Това заяви социологът Андрей Райчев в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

"ДПС са решили да станат център. Преди години ДПС предложи да се забрани БСП. Две години по-късно, обаче заедно с БСП свалиха СДС. Те го могат това. В центъра се сформират 3+2 партии.

Ние сме свидетели на образуване на политически център в България, но от него уговорили са се три партии. Нинова гравитира около тях, защото се случва главната ѝ цел – отстраняване на ГЕРБ от властта. ГЕРБ до такава степен ги е ядосал тези пет партии, че се образува базов съюз.

Той няма да е траен. Нинова има органична способност да няма съюзници. Това е пълна коалиционна неграмотност.

Тук няма нищо отговорно – каквото можем заедно, докогато можем заедно", анализира политическата ситуация у нас Райчев.

Според социолога предложенията за по-голяма прозрачност на изборите са добри и могат да се реализират. „Борисов има своите грешки, но да се казва, че това е Сатаната – нищо подобно няма. Тези атаки ще доведат до лоши последици“, прогнозира Райчев.

По повод обидите, които се чуват от парламентарната трибуна срещу премиерът Борисов, Андрей Райчев заяви: „Крясъкът е политическа слабост.



Обидите показват, че са слаби и ги е страх. Това е абсолютна гадост. Само да не отидем към поредната сатанизация. За пореден път ли ще ни разказват тази приказка?“, се пита социологът.

„Това не е коалиция, а разбирателство. Те са се уговорили кога да са предсрочните избори. Предполагам, че обмислят да са заедно с президентските избори.

Около 10 май от „Има такъв народ“ ще съставят кабинет. Всичко ще се ръководи от Слави Трифонов“, прогнозира Андрей Райчев.

Новините от днес и със задна дата