сряда, 28 април 2021 г.

Над 130 деца участваха в конкурса за великденско яйце „Децата на вярата“

 Над 130 деца участваха в конкурса за великденско яйце „Децата на вярата“

Над 130 деца взеха участие в епархийския конкурс за великденско яйце „Децата и вярата“. Конкурсът се проведе в два раздела – „Изобразително изкуство“ и „Приложна творба“, а участниците в него са деца от детски градини, училища и извънучилищни звена на Сливенска епархия и гости от страната.

Конкурсът има за цел да поощрява и утвърждава интереса на децата и учениците към изобразителното и приложното изкуство, към православието, както и да стимулира творческа изява, любов към изкуството и православната вяра.

Изложбата с оценените рисунки и приложни творби e експонирана oт до 05.05.2021 г. в Регионална библиотека „П. К. Яворов“ (на 1 етаж) на улица „Св. св. Кирил и Методий“.

Най-добрите от участниците бяха отличени от жури в състав: Цветанка Зротева, Пепа Ангелова и Николай Денчев, а наградите ще бъдат изпратени по куриер до номинираните, като служители на Центъра за личностно развитие ще доставят наградите в бургаските детски заведения и училища.

Конкурсът „Децата на вярата“ се проведе с благословение на Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Йоаникий и съдействието на Община Бургас, Сливенска митрополия и Центъра за подкрепа на личностното развитие.

Новините от днес и със задна дата