сряда, 17 март 2021 г.

Разбра се какво заболяване е имал починалият след ваксина на "АстраЗенека" Ивайло Даламангов

 Починалият след ваксинация мъж от Благоевград е бил с коронавирус, пише "Монитор", позовавайки се на лекари от болницата в града.

47-годишният Ивайло Даламангов бил намерен мъртъв снощи към 22 часа на земята от свой роднина в дома си, в жк. „Орбита“ на благоевградския квартал "Грамада". Пристигналите медици от Спешна помощ, след подаден сигнал от роднината на тел. 112, само са констатирали смъртта му.

Ивайло и майка му са били определени вече за членове на секционна избирателна комисия в наближаващите избори и са били ваксинирани с предимство. Внезапната му смърт настъпва само два дни след имунизацията.

Медиците от МБАЛ-Благоевград са установили заразяването му с коронавирус и са категорични, че е изключено леталния край на човека да е вследствие на ваксината.

Мистерията със смъртта на ваксинирания с "АстраЗенека" Ивайло се заплете, защото... СНИМКА

"Вирусът има инкубационен период, който е повече от 15 дни, и едва тогава се появяват симптомите", обясниха лекарите.

Вероятно той е бил заразен от коронавирус доста дни преди да бъде инжектиран. Все още не е потвърдено, дали Ивайло Даламангов е бил ваксиниран с „Астра Зенека“, или с една от другите две ваксини, които са заделени за членове на избирателните комисии.

Припомняме, че преди няколко дни  жена почина след ваксинация с „Астра Зенека“, а  нейни близки твърдяха, че причината за фаталния край е имунизацията. 54-годишната начална учителка в ОУ „Аверкий Попстоянов“ в гр. Рила Тинка Шопова, родом от Стоб, е била ваксинирана на 27-и февруари с партида от ваксината на „Астра Зенека“.

На 10 март е приета в МАБЛ-Благоевград с остра белодробна остра сърдечна недостатъчност и кръвосъсирване. Така 12 дни след ваксината тя издъхнала.

Жената не е имала съпътстващи заболявания. Поддържала е нормалните граници на кръвното си налягане с редовен прием на лекарство, твърди сестра ѝ Здравка. Ваксинирала се е за да се предпази, защото преподавала на деца, допълва Здравка. Починалата не е преболедувала от коронавирус.

До дни пък се очаква да приключи и проверката в МАБЛ-Благоевград, след като родилка от Горно Драглище, омъжена в Разлог, почина. Жената е приета с коронавирусна инфекция, но издъхва в болницата след опит на лекарите са я спасят в реанимация. Инспекцията по медицински надзор назначи проверка.

Новините от днес и със задна дата