четвъртък, 4 март 2021 г.

Български тираджия бе осъден на 16 г. затвор във Великобритания

  

Британски съд призна за виновен за трафик на наркотици и осъди на 16 години затвор 34-годишния български тираджия Кирил Петков Хубавенски, съобщиха от британската Агенция за борба с организираната престъпност.

Присъдата е произнесена на 1 март. 

Хубавенски, който е от село Видраре, е бил задържан на 20 юни 2020 г. на пристанището в Дувър. При претърсване на управлявания от него ТИР, британски гранични полицаи и митничари са открили 11 килограма хероин и 26 килограма кокаин, скрити под матраците на леглата в кабината на камиона. 

Според експертите на Агенцията за борба с организираната престъпност стойността на заловения наркотик е около 3.2 милиона британски лири.

Британските власти съобщиха още, че Кирил Хубавенски е бил освободен неотдавна от затвора в България, където е излежал присъда за убийство, извършено през 2014 година. 

"Организираните престъпни групи разчитат на корумпирани шофьори, за да внасят незаконни стоки във Великобритания. Те играят жизненоважна роля в престъпната верига, свързвайки картелите в Южна Америка с уличните банди в Обединеното кралство", заяви Деби Кук, оперативен директор на подразделението на агенцията в Дувър.

Тя допълни, че съвместните операции с Гранична полиция ще продължат.

Новините от днес и със задна дата