събота, 27 февруари 2021 г.

Как да си купим парфюм онлайн, без да ни излъжат?

 Как да изберем добър онлайн магазин за оригинални маркови парфюми  (обновена) - Съвременен блог за маркова парфюмерия

Като се има предвид важността на един аромат, на пръв поглед може да изглежда малко странно да си купим парфюм, без да го подушим. Но по същия начин, по който си купуваме дрехи, без да ги пробваме, това е напълно осъществимо начинание. И успешно най-вече!

Лесно е да се разбере защо: има множество добри сделки за спестяване на пари, а покупката от уебсайт, вместо от физически магазин, е едновременно бърза и удобна, дори да нямате достъп до тестери на парфюми в този момент. Нещо повече - ако живеете на километри от най-близкия универсален магазин или парфюмерия, закупуването на вашия аромат онлайн може да бъде единствената ви възможност да се сдобиете с тази нова покупка.

Пазаруването онлайн е изкуство, което трябва да се култивира, практикува и усъвършенства, споделят експертите от Венера Козметикс. И така, ето един малък майсторски клас за закупуване на аромати онлайн.

Направете вашето проучване

Според GE Capital Retail Bank, внушителните 81% от потребителите изследват продукт онлайн, преди да го закупят. И закупуването на аромат не се различава от закупуването на плазмен телевизор или комплект за голф: това е просто начин да се въоръжите с възможно най-много информация, преди в крайна сметка да щракнете върху бутона „Купи сега“.

„За да улесните процеса, започнете, като си запишете какво сте носили в миналото и се вдъхновете от това“, съветват експертите. Използвайте онлайн ресурси, за да разберете кои нотки (като сандалово дърво, розов пипер и кехлибар например) се съдържат в любимите ви аромати и използвайте тази информация, когато изследвате следващия си парфюм.“

Както при всичко друго, което можете да купите онлайн, винаги си струва да проверите какво казват други потребители за вашата потенциална покупка. Има няколко страхотни блогове за аромати и уеб сайтове, които предлагат честни отзиви, посочват още експертите.

Игнорирайте цената

Високата цена не означава непременно, че ароматът ще бъде добър. И не всички евтини аромати са лоши. Водете се от знаците за качество, а не от това колко струва даден артикул.

Открийте кой е парфюмерът

Ако купувате непознат аромат, винаги си струва да разберете самоличността на парфюмера, който го е създал. Подобно на автори, художници или актьори, всеки производител има свой индивидуален, много отличителен стил и подпис.

Ако сте се насладили на едно от творенията на Жан-Клод Елена - като Terre d’Hermès - например, може и да харесвате другите му творения.

Придържайте се към това, което знаете

Ако все още се притеснявате да опитате с нещо в противоположния край на спектъра на това, което обикновено харесвате, останете в зоната си на обонятелен комфорт. За целта е най-добре да се придържате към марка, която обичате.

Опитайте с фланкър

Имате личен аромат, който обичате от години, но вече се отегчавате от него? Тогава защо да не опитате вариант с т. нар. „фланкър“?

Както един диджей може да създаде страхотен микс с любимите ви песни, така и парфюмерите умеят да правят индивидуални парфюми спрямо любимите нотки, които обичате да усещате. Ето това е един невероятен начин да се вдъхне нов живот на оригинала.

Хубавото на тези варианти е, че те запазват същността на оригиналния парфюм, така че ако ви харесва Dior Homme, вероятно ще харесате Dior Homme Intense (по-дълбок и по-богат с по-голям акцент върху флоралните и мускусни нотки) и Dior Homme Eau For Men, която е по-лека и свежа опция за господата.

В заключение

Най-важното при закупуването на аромати онлайн е да не бързате, категорични са експертите. Един аромат ще бъде с вас дълго време и е важно изявление за вашата личност, така че ако искате да направите разумна покупка, уверете се, че сте инвестирали достатъчно време в намирането на най-подходящия за вас.

Новините от днес и със задна дата