вторник, 2 февруари 2021 г.

Изгорете опасните висцерални мазнини в корема бързо и лесно

 Колелото изгаря висцералните мазнини

За да постигнете ефекта от изгарянето на висцералните мазнини, започнете да карате велосипед. Колоезденето помага в борбата не само с мазнините, но и с диабет, твърдят учени от Австралия.

Висцералните мазнини са скрити в дълбините на корема, натрупвайки се около вътрешните органи, по-специално черния дроб, червата.

Това може да причини развитието на много опасни нарушения в организма. Висцералните мазнини, като са биологично активни, произвеждат токсични химикали и хормони, които могат да повлияят на развитието на захарен диабет тип 2, сърдечни заболявания, деменция, рак, астма, заболяване на черния дроб и жлъчния мехур и хипертония.

„Изпъкналият корем, който прави фигура, подобна на ябълка, е един от типичните признаци, че имате твърде много висцерални мазнини в тялото си“, предупреждават лекарите.

Експерти от Healthdirect Australia посочиха колоезденето като ефективен начин за изгаряне на висцерални мазнини на корема.

„30 минути ежедневно колоездене са достатъчни за намаляване на висцералните мазнини", обясняват те.

Лекарите са на мнение, че колоезденето е от този вид аеробни упражнения, които ангажират почти всеки мускул в тялото, включително сърцето. Той също така увеличава скоростта на метаболизма ви, което означава, че продължавате да изгаряте калории известно време, след като слезете от велосипеда си. Проучване установи, че колоезденето по половин час всеки ден би означавало изгаряне на над четири килограма мазнини за една година.

„Хората, които карат колело по 30 минути или повече на ден, намаляват риска от развитие на диабет с 40 процента“, казват здравните експерти.

Предимството на използването на велосипед е, че е щадящ ставите и този вид физическа активност е подходящ дори за хора с артрит. В допълнение, колоезденето насърчава освобождаването на „хормони на щастието“ (ендорфини), които осигуряват на човек психологично положително състояние и защита от стрес./Zdrave.to

Новините от днес и със задна дата