четвъртък, 11 февруари 2021 г.

Димитър Николов към персонала на Ковид отделението на КОЦ – Бургас: „Поклон пред вас!“

 Димитър Николов към персонала на Ковид отделението на КОЦ – Бургас: „Поклон пред вас!“

Лекарите, медицинските сестри и служителите от Ковид отделението на Комплексния онкологичен център в Бургас получиха признание за работата си в специализирания сектор.

Това стана по инициатива на управителя на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов. КОЦ – Бургас бе първата болница в Бургас, която разкри свое отделение по време на втората вълна от епидемията.

На церемонията присъстваха управителят на КОЦ – Бургас проф. Христо Бозов, голяма част от лекарите, медицинските сестри, санитарите и други служители, които в продължение на няколко месеца лекуваха и полагаха необходимите грижи за болните от опасния вирус, кметът Димитър Николов, зам.-кметът Йорданка Ананиева, председателят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова, директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров, директорът на Пристанище Бургас Диян Димов, директорът на БЧК – Бургас Виолета Радева, кметът на община Малко Търново Илиян Янчев.

„Ковид секторът в КОЦ – Бургас бе открит през октомври само в рамките на 48 часа“, каза управителят на лечебното заведение проф. д-р Христо Бозов.

„Първо разкрихме един етаж с 16 легла, след това още 24 легла на долния етаж и още 4 легла в реанимация. И когато беше най-големият пик, приемахме болните. Направи се един страхотен екип от хора, които се събраха от различни звена. Назначихме 13 доброволци, които не се бяха занимавали с медицинска дейност. Личното ми убеждение е, че успяхме да свършим много полезна работа както за обществото, така и за нас като лекари, медицински сестри и санитари, защото придобихме един опит, който няма откъде другаде да получим“, добави проф. Бозов.

Кметът Димитър Николов благодари на управителя на КОЦ – Бургас и всички служители в Ковид отделението за положените усилия.

„Вие сте първите, които реагираха в изключително трудния момент за град Бургас и това е много важно, защото трябваше да успокоим хората, че имаме достатъчно ковид легла. Реакцията ви беше феноменална. Вие бяхте невидими за бургаските граждани заради предпазните облекла, които носехте. Сега с чувство на респект и уважение към вашия труд искам да ви благодаря и да покажем на бургазлии хората, които бяха съпричастни към тях в най-трудните моменти.“, каза Николов.

Професор д-р Бозов благодари на всички, които са помагали по различен начин на Ковид отделението на КОЦ – Бургас. Община Малко Търново предостави за неговите нужди линейка и болнични легла. Пристанище Бургас също предостави легла за болните от ковид – 19. Монитори и респиратор дари Българският червен кръст.

Професор Христо Бозов заяви, че КОЦ – Бургас е в готовност до 48 часа да отвори отново Ковид отделението при нужда, но всички се надяват това да не се наложи и епидемията да отшуми.

Кметът Димитър Николов заяви, че Община Бургас има планове за надграждане на Комплексния онкологичен център. Те са обсъдени с ръководството на лечебното заведение и предстои в Общинския съвет да бъде внесена докладна за стартиране на мащабната инвестиция. Плановете са да бъде изграден нов корпус зад хирургическото отделение, който ще бъде мащабен и ще обезпечава дейността на КОЦ – Бургас. Другата идея е Медицинският факултет да бъде център за обучение на младите специалисти от онкоболницата.

Ето имената на всички лекари, медицински сестри, санитари и здравни работници от Ковид отделението на КОЦ – Бургас:

 д-р Красимир Николов

д-р Теодор Попов

д-р Александър Брънков

д-р Анета Дончева

д-р Анита Маринова

д-р Благовеста Генева

д-р Димчо Динов

д-р Елвира Стоянова

д-р Захарий Нохчев

д-р Иван  Биволарски

д-р Иван Казмуков

д-р Михаил Миков

д-р Николай Киселков

акушер Стела Камбурова

здравен асистент Веселина Райчева

здравен асистент Илияна Петрова

здравен асистент Маринела Милкова

здравен асистент Теодора Костадинова

старша медицинска сестра Красимира Кръстева

старша медицинска сестра Мария Дапчева

медицинска сестра Николина Джиналийска

медицинска сестра Славка Драгиева

медицинска сестра Янка Митрева

медицинска сестра Ана Тодорова

медицинска сестра Ангелина Палетова

медицинска сестра Анета Теологова

медицинска сестра Ани Иванова

медицинска сестра Веселина Овчарова

медицинска сестра Галина Джангозова

медицинска сестра Донка Целова

медицинска сестра Елена Господинова

медицинска сестра Жулиде Алиева

медицинска сестра Марианна Костова

медицинска сестра Марийка Тодорова

медицинска сестра Миглена Дряновска

медицинска сестра Николина Ненова

медицинска сестра Павлина Кирова

медицинска сестра Радостина Сарафова

медицинска сестра Радостина Терзиева

медицинска сестра Севдалина Живкова

рентгенов лаборант Мирослава Костадинова

санитар Анастасия Лимберова

санитар Виолета Тодорова

санитар Габриела Гочева

санитар Кристина Анастасова

санитар Мила Смолева

санитар Мима Георгиева

санитар Небибе Юсеин

санитар Неджмие Хасан

санитар Павлина Узунова

санитар Редвание Мехмед

санитар Руси Грозев

санитар Стелияна Димова

парамедик Стефан Папазов

санитар Таня Георгиева

парамедик Теодора Славова

санитар Фирдес Исмаил

Новините от днес и със задна дата