неделя, 21 февруари 2021 г.

Италия е разтресена: Убита жена е знаела, че ще умре и дори си е уредила погребението

 

Шейсет и девет годишната Клара Чекарели платила преди месец гроба и погребението си в престижна траурна агенция на нейния роден град Генуа. Не искала жената да натоварва с разходи трийсет годишния си син-инвалид и деветдесет годишния си баща - болен на легло, пише Монитор бг.

И не само това – Клара внесла солидна сума пари по сметката на местната социална служба, за да се грижи за двамата ѝ най-близки хора, когато тя напусне този свят.

Предчувствала, че това ще стане съвсем скоро, защото бившият ѝ приятел, когото била изоставила преди година, не пропускал ден без да ѝ отправи смъртни заплахи.

Но тя не се оплакала в полицейското, защото според нейни близки приятелки смятала, че никой не може да ѝ помогне в завързалия се сложен житейски казус. Така както се случва почти всеки ден на Апенините с изпаднали в нейното положение нещастни жени...

Хрониката на предизвестената смърт на Клара Чекарели от Генуа е от елементарна, по-елементарна, но ужасно зловеща.

Защото по-младият от нея с десет години Ренато Скапузи влязъл завчера в 19 и 20 часа в магазина ѝ за кинкалерия на централната улица в града и необезпокояван от никого извадил нож.

После, без да се колебае, зарязаният безработен плочкаджия наръгал с него над 30 пъти на различни места беззащитната жена, след което започнал да се шляе из тесните улички на историческия център.



Там бил задържан час по-късно от полицаите, като на въпроса им защо е заклал Клара като куче, отговорил доста грубото:

„Защото си го заслужаваше!“. А след като го приела в собствения си дом и живяла с него няколко години под един покрив, жената го хванала да краде не само пари и стока от магазина ѝ, но и да ошушква редовно портфейла с пенсията на болния ѝ баща.

Като харчел всичко откраднато, за да задоволява старата си страст – търкането на билети от моментните лотарии на Италия.

Жените от Генуа организираха вчера в памет на Клара жива верига с виолетови знаменца в ръце, която обточи улиците на старинния център.

В репортажите си за събитието националните медии пък припомниха, че в Италия зачестяват убийствата на жена от съпрузи или гаджета.



Като за ужасното престъпление няма възрастови граници – жертвите са от девойки до дами на почтена възраст.

Новините от днес и със задна дата