вторник, 2 февруари 2021 г.

Убиецът от Северна Македония е задържан у нас след сигнал за домашно насилие

 

                                  Снимка: Republika 

Полицията в София е задържала бившия полицай от Република Северна Македония (РСМ) Игор Спасов, осъден за брутално убийство на младеж в родината си след подаден сигнал за домашно насилие.

Жалбата е от жената, с която Спасов живеел на семейни начала в столичния жк "Младост", съобщи БНР.

43-годишният Спасов е бивш полицай, член на елитното спецзвено "Тигри" в Северна Македония. През 2011 г. той пребива до смърт 22-годишния Мартин Нешковски по време на митинг в центъра на Скопие. Според свидетелските показания в съда побоят е бил абсолютно без причина. Игор Спасов е задържан, обвинен и осъден на 14 години затвор. През 2018 г., след като му е разрешено да излезе от затвора по медицински причини, Спасов успява да напусне Северна Македония.

Обявен е за издирване с червена бюлетина от Интерпол. Властите в Скопие предполагат, че първоначално е бил в Нидерландия. 

43-годишният убиец е влязъл в България, след като известно време живял в Турция. Към момента се установява кога и как Спасов е влязъл на територията на страната. След като са отишли по сигнал за домашно насилие, полицаите установяват, че мъжът е издирван.

При ареста не е оказана съпротива. Мъжът е задържан вчера по обед. Тепърва ще се установява дали жената, подала сигнала, е знаела, че живее с издирван за убийство от Интерпол и Северна Македония.

Предстои процедура по екстрадиция.

Новините от днес и със задна дата