сряда, 20 януари 2021 г.

Хванаха 600 кг старо сирене, готово за продажба

 istock 

600 кг сирене с изтекъл срок на годност са открити при проверка на склад на едро в Пловдив, установиха от "Икономическа полиция" и други контролни органи. 

Проверките са извършени във връзка със заповед на директора на ОДМВР - Пловдив за пресичането на престъпления и административни нарушения при производството и търговията с хранителни стоки, плодове и зеленчуци, съобщи за Радио „Фокус“ - Пловдив говорителят на ОДМВР.

По време на спецакцията, извършена със служители на Областна дирекция за безопасност на храните - Пловдив са проверени складове за търговия на едро с млечни продукти.

В един от обектите в областния град е установено наличието на около 600 кг сирене с изтекъл срок на годност, което е било предназначено за продажба в търговската мрежа.


Това не е първото нарушение за търговеца на едро. През 2019 година в склада на същата фирма служители на икономическа полиция са намерили и друг вид млечни продукти с изтекъл срок на годност. Тогава търговецът отново е бил санкциониран.
 
Въпросните стоки са възбранени и подлежат на унищожаване, като на управителя на дружеството ще бъде съставен акт за нарушението.
Предстои да бъдат проверявани и търговци, и производители на хранителни стоки.

Новините от днес и със задна дата