сряда, 9 декември 2020 г.

Млада жена е успяла да избяга от "жилището на смъртта" преди стрелбата

  

Четирима души е имало в апартамента в центъра на Варна, когато е избухнала стрелбата, но млада жена е успяла да избяга, скачайки през балкона. Това съобщиха БНТ и местният сайт "Moreto". 

Съседи заявиха, че са чули няколко изстрела и са подали сигнал на телефон 112 около 10.15 часа тази сутрин. Те казаха, че в апартамента често са ставали шумни партита и се е налагало да търсят съдействие от полицията.

Жертвите са двама мъже - 40-годишен българин и 41-годишен швед, както и 23-годишна българка. Апартаментът, в който е извършено жестокото престъпление, се намира на ул. "Македония" 105.

Пред националната телевизия приятелката на единия от убитите заяви, че причина за жестокото престъпление е ревност. Апартаментът бил нает от български гражданин. При него често идвали приятелите му - чужденци. През последните дни там живеело и убитото момиче, което се е криело от бившия си приятел. По неофициална информация именно той е извършител на престъплението.

"Живее два блока по-надолу. Той й е гадже...тя го остави. Той буквално я заплашва, че ще я убие… беше луд. Записи имам от крещенето му, какви скандали е имало. Идва да я търси, да я бие, да я дърпа", разказа приятелката на едната от жертвите.

Младата жена, която е успяла да избяга, скачайки през балкона, е отведена от екип на "Спешна помощ". 

От Окръжната прокуратура във Варна съобщиха, че са назначени множество експертизи, а в жилището са открити автомат, два преправени газови пистолета, боен пистолет със заличени номера, както и множество боеприпаси.

Новините от днес и със задна дата