неделя, 15 ноември 2020 г.

Още един лекар изгуби битката с COVID-19

  

Университетската болница "Д-Р Георги Странски" в Плевен даде първа жертва от своите служители, покосена от COVID-19 - доц. д-р Йордан Узунангелов, съобщи говорителят на лечебното заведение.

Ръководството и служителите на болницата поднасят най-искрени съболезнования по повод на ненавременната загуба на приятеля и професионалиста, преподавателя, кардиолога доц. д-р Йордан Узунангелов, се посочва в съболезнователен адрес до близките му.

"Той бе изключителен човек, който всеки ден с дарбата си да помага остави следа в живота на много пациенти, чиито сърца спаси. Делото му бе белязано от искрата на съзиданието и заслужено спечели уважението на цялата академична и медицинска общност. Дълбок поклон пред паметта на лекаря, чийто талант и всеотдайност остават завинаги в сърцата на пациенти, колеги и близки!", пише в съболезнователния адрес по повод кончината на лекаря.

Приятели и колеги на доц. Узунов споделят скръбната вест в социалните мрежи:

"Плевенската академична общност загуби много добър преподавател, лекар и приятел. COVID 19 покоси един голям човек, професионалист и едно голямо сърце. Беше винаги готов да се отзове за помощ, безрезервно и с човещина. Преподавател на стотици студенти, ментор и вдъхновител за младите лекари. Спасил хиляди сърца на своите пациенти. Беше духовен човек! Оставаше силен и възвишен след преживяните много лични битки, неуспявайки да го озлобят! Сбогом доц. Йордан Узунангелов! Ще те запомня като достоен пример за колегиалност и професионализъм! Съболезнования на цялото семейство!", написа в социалната мрежа доц. д-р Добромир Димитров, зам.-декан на МУ-Плевен.

"Загубихме в тази тежка битка с коварния COVID-19 нашият колега и приятел доц. д- р Йордан Узунангелов! Кардиолог, перфекционист, учител на поколения студенти! Дълга и трудна беше борбата ти в този живот, приятелю! Всеки път побеждаваше! Моля се да е светъл пътят на неспокойния ти дух! Амин!", написа проф.-д.р Снежана Тишева.

"Почина от Ковид 19 Доц. Йордан Узунангелов - кардиолог, скъп наш приятел и колега. Данчо бе истински войн на Светлината. Благодарим ти за мъдростта, високата духовност и интелект, с които ни обогати през годините. Покой на неспокойната ти душа! Страдаме за Теб", пише д-р Божидар Парлачев.

Новините от днес и със задна дата