четвъртък, 26 ноември 2020 г.

Екип от психолози оказват психологическа подкрепа по телефон на нуждаещите се бургазлии

 

Всички жители, които по една или друга причина се нуждаят от психологическа подкрепа, могат да позвънят на горещата телефонна линия. На нея ще получат необходимата психологическа консултация от екип от обучени психолози от Центъра за подкрепа "Вселена", създаден през 2016 година по проект на Община Бургас и съдействието на ОД на МВР, Окръжна и Районна прокуратури, Областна управа, Британското посолство и Асоциация "Деметра".

Услугата се предоставя от професионалистите денонощно без почивен ден.

Още от началото на пандемията специалистите от центъра предоставят психологични консултации на горещия телефон за гражданите на Бургас във връзка с болестта COVID - 19. Преди това екипът на центъра бе специално обучен и подготвен, а работата му ежеседмично се наблюдава от висококвалифицираните професионалисти, като доц. Павлина Петкова, дмн - съдебен експерт и психотерапевт и Дияна Видева - психолог, съдебен експерт и консултант в когнитивно поведенческа психотерапия.

Оттогава до настоящия момент много нуждаещи се бургазлии получиха навреме специализирана психологическа подкрепа, което показва още веднъж необходимостта от поддържането на денонощната гореща телефонна линия.

* Всеки, който има необходимост от психологическа консултация, може да позвъни на денонощния горещ телефон - 0800 18 017

Новините от днес и със задна дата