понеделник, 16 ноември 2020 г.

Снимките на "двуметровият мъж в рокля" са фотошоп, а историята е съвсем друга

  

Младежи от Мадан и Рудозем тормозели от месеци двуметровия русенец, който обикаля района, пременен с рокля, пише Смолян БГ вести. Младежи, които разговаряли снощи с него, са категорични, че според тях не непознатия, а младежи от Мадан и Рудозем тормозели от месеци човека.

Снощи те случайно попаднали на организиран линч за непознатия. "Около осем коли с младежи, въоръжени с палки, сопи, ножове, боксове и пушки за пейнтбол преследваха русенеца", разказва един от очевидците. Намеренията им били от ясни по ясни. Искали да пребият мъжа. 

"Някак си аз и приятелите ми успяхме да ги убедим да ни пуснат да говорим с него и след това да правят каквото искат. Човекът беше много изплашен. Разказа ни, че от месеци, местни младежи го тормозят. Чукали му по колата, псували го, заплашвали го с бой, замеряли го с пиратки. Викали многократно полиция. За това започнах да паркирам край гробищата от страх да не изпълнят заканите си" , разказвал пред смолянските младежи непознатият. 

Те казват, че тогава организираната група се присъединила към тях и с интерес чули разказа на чуждоземеца. Разказал им, че обиколил половин Европа. Преди месеци преживял тежка катастрофа в Германия. След като се възстановил се прибрал в Русе. Бил убеден, че живота му дал втори шанс и се отдал на молитви към Бог, отхвърлил всичко материално. Негови приятели му казали, че в Родопите било красиво, спокойно и хората били много гостоприемни . За това решил да дойде в смолянския край. 

Намерил си работа в Смолян и Мадан. Казал им, че точно негови колеги в завода в Смолян му казали, че край гробищата на Беклийца имало невероятна гледка. Отишъл да я види, но хората го прогонили и от там. Запознати разказват, че тогава всички се успокоили и дори били запленени от интелекта на мъжа. Някои упражнили с него английския си език. По думите им той говорил още италиански, руски и немски езици. 

Накрая младежите го поканили на кафе в Мадан. Собственикът на заведението, който притежава бензиностанции, дори му напълнил резервоара. Двуметровият мъж се разплакал, когато му казали, че го мислят за престъпник или вещер, завършват разказа си смолянските младежи, спасили снощи от линч русенеца. Други очевидци също потвърдиха за събитията, разиграли се снощи на главния път между Черна и с. Лещак. 

Публикуваме едно от тях без авторска намеса: "Здравейте, снощи група младежи са отишли при този човек, той първоначално тръгнал да бяга, но после са го спрели, отдалеч са го заговорили и се е оказал много свестен човек!! Снимките, който са в фб са фотошопнати от момче от района на рудозем!! Няма пари за квартира, до края на месеца най вероятно ще си намери квартира, спи до гробищата, защото няколко пъти са го гонили от паркинги!!"

Новините от днес и със задна дата