неделя, 15 ноември 2020 г.

Подагра: Домашно средство за премахване на солта от ставите

Подагра: Домашно средство за премахване на солта от ставите

Мнозина са запознати с дискомфорта в ставите - хрущене, скованост, подуване и болка. Подобни симптоми говорят за отлагането на соли, което не е напълно вярно. 

Отлагането на сол е термин, който се използва в ежедневието и не характеризира истинската причина за заболяването. Всъщност болезнени състояния могат да възникнат поради деформация на хрущялната тъкан.

Болест, причинена от нарушение на метаболизма на минералите, се нарича подагра. При нея пикочната киселина се натрупва в тялото, тя образува кристали, които се утаяват в ставата и провокират възпаление, подуване и болка.

Съществува и друг тип разстройство на метаболизма на солта - псевдоподагра. При такова заболяване не се натрупва пикочна киселина, а калциеви соли.

Причината за появата на нарушения на солта може да бъде недохранване, злоупотреба с алкохол, липса на физическа активност, нарушения на щитовидната жлеза и някои видове злокачествени образувания.

Отлагането на соли е придружено от развитие на възпалителен процес в ставата. В началото мнозина не усещат смущения, но скоро се появяват болезнени атаки, които се усилват през нощта.

Ставата набъбва, зачервява се и впоследствие мястото на възпаление придобива лилав и синкав оттенък, кожата се стяга и блести.

С хода на заболяването се появяват дегенеративни промени в костната и хрущялната тъкан и върху състава се образуват израстъци, състоящи се от соли на пикочната киселина.

Какви средства ще помогнат за премахване на соли от ставите

Древен и ефективен начин е използването на дафинови листа. Съдържат голямо количество етерични масла, органични киселини, танини, витамини и минерали.

Благодарение на това дафиновият лист се използва за укрепване на имунитета, помага при диабет, алкохолизъм, хипертония и премахва солите от ставите.

Действието му е да подобри кръвоснабдяването на костната тъкан чрез разширяване на малки съдове. Така притокът на кръв, метаболитните процеси в ставата се ускоряват, стагнацията изчезва, солите се отстраняват и възпалението изчезва с течение на времето.

Рецепта:

Четири средно големи дафинови листа трябва да бъдат нарязани, покрити с две чаши гореща вода, поставени на слаб огън и варени в продължение на три минути. След това изсипете в термос и оставете за една нощ.

Сутрин бульонът се прецежда и се пият по 2 глътки сутрин и вечер, с интервал от 12 часа в продължение на три дни. След това трябва да направите седмична почивка и след това да повторите.

Ефектът от процедурата ще бъде забележим от повишената честота на уриниране и промяна в цвета на урината. Той ще стане леко розов./zdrave.to

Новините от днес и със задна дата