петък, 20 ноември 2020 г.

Психолог с невероятен анализ за убийството в Сандански: Майката е искала да спаси децата

  

"Убийството в Сандански най-вероятно е непланирано и е твърде възможно да е акт на отмъщение към бащата". Това смятат психолози, според които 32-годишната жена е посегнала на децата си след отключено психично заболяване, предава Нова тв.

Социалната изолация и стресът се оказват катализатори за насилие сред хората с по-слаба психика, смятат психолози. Това обаче не означава задължително, че страдат от психично заболяване. 

„Безсилието ражда насилие. Невъзможността ни да се справим с дадена ситуация, ни предизвиква да прекаляваме с реакциите си“, казва Диана Гинова - психолог и психотерапевт. Убийството на деца е противоречащо на биологичната природа на жените, напомнят експерти. И търсят какво може да се крие зад такова решение. 

„Да е чула гласове, които са ѝ казвали да направи. Би могла да го направи като наказание към таткото.
Би могло действително да вярва, че с този акт, с това действие ги предпазва от нещо много по-страшно“, добавя Гинова. Психолозите не изключват и възможността децата да са били жертви на агресия от страна на бащата. С убийството им, майката ги предпазва от бъдещи страдания. Каквато и да е истинската причина обаче, решението ѝ не е обмисляно дълго време. 

„Аз разбрах, че мъжът ѝ я е намерил в съзнание на ступор... надали е осъзнавала какво се случва, или какво върши“, казва психологът. Възможно е жената да посегне на живота си, след като осъзнае последиците от действията си, смятат експертите. Убийството на двете деца не е прецедент в региона. През 2009 година в гоцеделчевското село Осиково баща закла синовете си, след което подпали къщата, в която беше жена му.

Новините от днес и със задна дата