петък, 6 ноември 2020 г.

Разследване: Установиха българка ли е убитата жена, изгорена в куфар, след жесток побой

 

Самоличността на жертвата, която беше убита и изгорена в куфар край Гюргево, е установена. Тя е на 32 години и е от южния румънски окръг Илфов.

Не се потвърждава версията, че жертвата на жестокото престъпление е българка. Румънските следователи се бяха свързали с българските си колеги в Русе, за да разберат дали жертвата не е момиче от България – от Русе или околността. 

Румънците предполагаха, че тя може да е проститутка, взета от шофьор, преминал през България и излязъл с камион през Дунав мост. Младата жена е била убита след жесток побой, след което тялото ѝ е било поставено в куфар и запалено. 

 

                       Фоторобот изграден от румънската полиция

Шокиращото престъпление стана известно миналия петък, когато шофьор на ТИР забелязал пожар край пътя и се обадил на телефон 112. Други шофьори направили видеозаписи с мобилните си телефони. 

Криминалистите установиха, че тялото на младата жена е изгоряло на 90 процента. Ръцете ѝ са били вързани с тел. Смята се, че е била убита с удар по главата. Румънските медии публикуваха фоторобот на жената, чиято самоличност властите се опитваха да установят. 

Появиха се и версии, че жертвата може да е чужденка, включително българка. Регионалният вестник "Джурджувянул" съобщава, позовавайки се на източници, че самоличността на жертвата е установена. Тя е 32-годишна жена от южния румънски окръг Илфов.

Новините от днес и със задна дата