понеделник, 30 ноември 2020 г.

Ученик спаси възрастен мъж

  

                                 Снимка: pmg-lovech.com

 Ученикът Николай Борисов от седми клас на Профилираната природо-математическа гимназия в Ловеч спаси живота на възрастен мъж с бързите си и адекватни действия, съобщиха от Община Ловеч.

На 12 ноември около 15,50 часа Николай се притекъл на помощ на паднал възрастен господин на ул. "Христо Ботев" в града.

Момчето извикало Бърза помощ и стояло до пристигането и заминаването на линейката, оказало е помощ с каквото може.

"Във време на масов психологически стрес от COVID - 19, това мило момче с благородно сърце, с изградени високоморални ценностни качества, дори за миг да се замисли, а веднага се втурна да оказва помощ. Очевидците не бяха малко - шофьори на МПС, преминаващи граждани, наблюдаващи от къщите и съседните блокове, но никой не се притече на помощ. 

Да възпитаме добри хора - може би е цел "номер 1" за повечето родители и учители. Добрият жест, подадената ръка, стореното добро заедно с грижата за другия са толкова необходими днес в дните на изпитания, че всяка тяхна проява се забелязва и свети ярко в ежедневието на хората. 

А когато добро дело, мил жест или грижовна постъпка идва от дете, това може да отвори неподозирани врати от усмивки и стопляне - и за детето, и за "получателя" на милото и грижовно отношение", разказва Росица Ралчева, която е станала очевидец на случката.

Новините от днес и със задна дата