сряда, 4 ноември 2020 г.

Д-р Димитров от ВМА: Лекари сеят смут и съмнение

 
"Алиансът на българските лекари е по-близък до престъпна група, отколкото до обединение на лекари. През целия период на пандемията основателите на това НПО пречиха и продължават да пречат в борбата с COVID-19.

Неизмерим е броят жертви на дезинформацията, на болни и умрели заради нея, но едно е сигурно – вече са твърде много, за да търпим". Това пише във фейсбук-профила си д-р Габриел Димитров от ВМА. 

Ето какво още пише медикът, без редакторска намеса: Двигатели на дезинформацията в България бяха те. Същите лекари продължават да сеят смут и съмнение в адекватното противоепидемично поведение, подстрекават немарливостта и до ден днешен, когато ежедневно има над 2000 болни, 50 умрели и изнемогващи болници. 

Същите лекари не са виждали ковид болен, но ковид болните, застрашените, лекарите на първа линия ги виждат всеки ден по телевизията как плюят на постиженията на медицината, базирана на доказателства. 

На фона на категорична човешка криза, вместо да съзреят грешките си, решават да пречат още повече, като създават консенсус с алтернативни факти – нещо като най-долна реплика на Български лекарски съюз от AliExpress. 

Отвън пише „медицина, основана на науката“, отвътре виждаш плоска Земя. Алтернативни факти няма, нито алтернативна наука – има факти и лъжи. Милиони българи се връзват на лъжливата външност, докато не ги застигне реалността. 

Тя вече ги застига и днес всеки пети тестван е положителен, няма места в болниците, няма персонал, лекарите са на предела на възможностите си, всеки познава ковид болен, а скоро всеки ще знае за тежки случаи и починали от обкръжението си. 

Така ще е, докато позволяваме престъпна безочливост. Отбелязвам д-р Ivan Madjarov, председател на Български лекарски съюз, с молба да направи всичко по силите си това да не се позволява".

Новините от днес и със задна дата