сряда, 4 ноември 2020 г.

Проф. Ангелов: Труден е въпросът дали ще има достатъчно медицински персонал, който да обслужва новоразкритите легла

  

Труден е въпросът дали ще има достатъчно медицински персонал, който да обслужва новоразкритите легла. Това каза министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

Припомняме, че по-рано днес здравният министър обяви нов екшън план срещу К-19. Той уточни, че от здравното ведомство са имали готовност, когато новите случаи за денонощие надхвърлят 4000 души, да се създадат специфични структури в лечебни заведения и цели лечебни заведения, в които да постъпват пациенти с коронавирус. 

Уточняваме, че данните за последните 24 часа у нас са повече от плашещи - новозаразените са 4041, а починалите 63. "До края на деня ще излезе и заповедта. В големите лечебни заведения на територията на София, Пловдив, Бургас, Варна, Плевен, всички големи областни болници, които са с над 600-700 легла, ще бъдат създадени структури с около 200 легла в тях за нуждите на българските граждани, които имат нужда от болнично лечение и са с коронавирус", отбеляза министърът. 

В София лечебните заведения ще са Окръжна болница, "СофияМед", "Токуда", "Александровска", "Пирогов" и ВМА. "Реорганизациите, които ще направим по сгради, са в Окръжна болница, където ще бъдат затворени последните етажи от вътрешните отделения на лечебното заведение и ще бъдат увеличени рениамационните легла. 

Същото ще стане и в Токуда. В СофияМед пациентите също ще бъдат преместени до края на седмицата и легловата база ще се разшири. В Александровска болница ще се затворят клиниките по кожни болести", добави още проф. Ангелов.

Новините от днес и със задна дата