неделя, 8 ноември 2020 г.

Откриха мъртъв 26-г. британец, който пръв се зарази с К-19 в Ухан и го пребори

  

Конър Рийд, за когото се смята, че е първият британец, заразил се с коронавирус във Ухан, е намерен мъртъв. Досега причините за смъртта на 26-годишното момче остават загадка.

Тялото му е намерено в университетското му общежитие без признаци на насилствена смърт, пишат местни медии. Припомняме, че Конър успешно пребори вируса с помощта на греяно уиски и мед. Младежът се разболя от коронавирус в края на ноември миналата година, докато работеше като учител в Ухан, Китай. 

След това той започна да говори за това, което е преживял по време на болестта си в социалните мрежи. Той каза, че е преживял „24 адски дни, чувствайки се на прага на смъртта“. 

След болестта той продължи да учи лингвистика в университета. Според родителите му той е бил пълен с енергия и интерес към живота. Смъртта на сина им е пълен шок за тях. 

„Разбирам отлично, че когато млад мъж умира внезапно и полицията казва, че няма подозрителни обстоятелства, неизменно значи, че той се е самоубил. Разбирам защо хората могат да мислят, че това е самоубийство, но не го вярвам", призна бащата на Конър. 

Криминалистите заявиха, че не са открили очевидна причина за смъртта. Те ще трябва да проведат поредица от тестове, които ще отнемат до 12 седмици.

Новините от днес и със задна дата