събота, 21 ноември 2020 г.

Българин от Колорадо: Вижте сина ми на снимката и слушайте за К-19 ген. Мутафчийски, а не страхливите "мисирки"

  

Българин, който живее в Колорадо, изригна срещу тези, които се противят на мерките у нас. Той разказа, че има болно дете и не би си и помислил да не спазва маските. Андрей Ненов се гневи и на тези, които скачаха в началото на епидемията срещу шефа на щаба ген. Веселин Мутафчийски и обяснява защо е важно хората да са дисциплинирани. Особено сега.

Ето какво пише той във Фейсбук: "Безмъртни страхливци.. Този на снимката е синът ни. Той е на 5 г. Диагностицираха го със "Sensory processing disorder" - неврологичен проблем, от аутистичния спектър, който изисква много внимание, търпение и ... терапия. Децата с този проблем не търпят промени, ядат едно и също, носят едни и същи дрехи (4 години, той носи един и същи панталони, но с различен размер). Страдание не толкова за него, колкото за околните - питайте майка му. Всичко ново го плаши - независимо дали ще е храна, дрехи, приятели.
Допреди година, не позволи да има шапка и зимни обувки, при -15оC. 

На 5 г. той може да сметне наум 37+37, или да ви каже, че 8 ябълки + 8 круши =16, и че това е същото като 4 по 4, но не е близвал досега нито ябълка, нито круша. Заради COVID19 терапията му спря. От 4 месеца е в ново училище. Майка му се наложи да вземе 2 дни отпуск за да се подготви (тя и той ) психически. Заради COVID19 всички деца в училище се изисква да ходят с маски. И учителите са с маски. Ежедневно. Целодневно. Без изключения. Той, който не понася да го докосваш, се научи да носи маска.

Неговият приятел в училище, дете в инвалидна количка е с маска. Ежедневно. Има деца с алергии, с астма...С маска. Вътре и извън училище. Маските ме им пречат да дишат, да тичат, да учат. Никое не е припаднало от "липса на кислород".  Такива са правилата и децата знаят, че трябва да ги спазва и сами се пазят, като избягват места със струпани хора. 

И родителите са с маски - дори навън, на двора, на 3 м разстояние. Неависимо дали са републиканци, демократи или "илюимати". Правилата са за всички. Дори и да не вярват, отговорността към другите, и че можеш да причиниш неволно болест или смърт задължават. "Не вреди!" .. тук е закон не само за лекарите, но и за цивилизования американски гражданин. Всеки, знае, че наличието на врата в къщата, може да не спре 100% от потенциалните крадци, но ще спре 95%. Наличието на парола на имейла ти, няма да спре 100% от хакерите, но ще спре 99%. 

В любимата ми България, здрави и прави деца биват убеждавани от "интелигетните" си родители, че маските щели да "ги задушат", а това, че над 30 учители бяха убити досега от COVID19, и че няма да има кой да учи децата им - не ги интересува. И страхливо се хилят от домашния компютър, докато други рискуват живота си в болниците. 

В любимата ми България, състрадателни родители, събират капачки за кувьози. пращат милосърдни СМС за да спасят един живот, но не им пука, че непукизма към защитните средства досега е убило над 35 лекари, които могат да спасят хиляди животи. В любимата ми България, патриоти, борещи се за срещу обезлюдяването на България, се надсмиват над опасността, а не ги плаши, че пандемията вече е причина за 40% от смъртните случаи на ден (средната смъртност в България е 270 души на ден, онзи ден починаха 130). 

В любимата ми България, журналистически "мисирки", се смяха, гавриха, с Мутафчийски и екипа му, даваха обилни идиотски репортажи извън на болниците, но ги е страх да влязат вътре и да направят 1-часово предаване с препълнените легла, с интубираните, кашлящите, влачещите се. В любимата ми България, семейства, заедно си ходят по кръчми, правят купони, и се хилят над "измислената зараза", докато някоя баба или дядо, не отидат зян, заради онази ... Бира с приятели. 

Но няма да идат доброволци в Ковид отделение. От утре тук, в Колорадо, което е почти колкото България по население, повечето училища са затворени. Заразените на 1000 са 2.2 пъти по-малко отколкото в България. Смъртните случаи последния месец са на 20% от тези в България. В Америка бабите са рядък късмет за родителите, за да гледат децата, които не са на училище. Следващата седмица, се очакват да затворят повечето бизнеси. Парите, раздадени през април, отдавна свършиха. 

Но, тук хората знаят, че трябва да оцелеят докато ваксините подействат. Да оцелеят Заедно. В Америка, децата ги учат да се борят с трудностите сами, в любимата ми България, загрижени майки отглеждат мамини , разлигавени дечица. Как тази страна, оцеляла през Турско робство, комунизъм, Чернобил и какво ли не, се превърна в развъдник на безмъртни страхливци и поведе класацията по смъртни случаи.."

Новините от днес и със задна дата