неделя, 15 ноември 2020 г.

Италия и Ковид- 19! Мерките палиативни, психозата тотална!

 Защо днес Италия се справя добре с пандемията | Новини и анализи от Европа  | DW | 25.09.2020

 Автор: Катя Стоянова/BurgasNovinite.BG

Италия и Ковид- 19! В Рим е забранено да се разхождате навън от дома си без маска. Глобата е от 400 до 1000 евро! Абсолютно невъзможно е, да видите човек без маска по римските улици! Позволено е обаче, да посещавате заведение и да си стоите без маски, докато консумирате нещо с приятели и то почти без дистанция едни от други! Санкция няма! Навън от заведенията ви преследва як Ковид, вътре в тях е запазена зона от Ковид. 

В превозните средства на градския транспорт не допускат без маска, но вече дистанцията не съществува, както беше преди. Приказлива италианка, говори разпалено по телефона на седалката зад мен и усещам дъха ѝ. От лявата ми страна филипинка се надвиква с нея, усещам и нейния дъх, защото е плътно до рамото ми. Всички обозначения за ползване на седалките през една, са премахнати. 

Носи се мълва, че въздухът бил заразен в Рим и затова трябва всички да са на улицата с маски. Поради тази причина, безропотно си носят маската навън. Никой не задава въпроси. Уморени са от въпроси, без отговор. 

Питам хората, които твърдят че въздухът е заразен, когато проветряват домовете си не се ли страхуват, че ще си поканят Ковид у дома, за да ги подсетя, че вярват в небивалици. Гледат ме странно. Срамуват се да си признаят, че носят маските навън от страх да не бъдат глобени, а не защото има нужда от това. А може би е по - лесно да си мислиш, че въздухът е заразен, вместо да се противопоставиш. Впрочем, броят на спортно облечените и тичащи хора се е увеличил, защото докато спортуваш на улицата, можеш да си без маска. За тичащи е позволено, за въртящи педали на велосипед не.


Мерките са палиативни, а психозата тотална! 

Показват по телевизията как младеж е глобен заради това, че карал мотора си без маска под каската. Все пак е навън, а не в заведение с приятели, където може да си общува без маска. Впрочем, след определен час, Ковид влиза и в заведенията и те трябва да бъдат затворени. 

Това, което се прави в момента в Рим, няма нищо общо с онова, което се правеше преди и даде положителен резултат в първите месеци на епидемията. 

Има нещо гнило в Европа и най -вече в мерките и рестрикциите, които трябва да ги има, но не по начина по който се прилагат! Ковид е факт, а злоупотребата с него, още по - утвърден факт!

Новините от днес и със задна дата