четвъртък, 12 ноември 2020 г.

Д-р Николова бие тревога за смъртоносни комбинации медикаменти срещу К-19, препоръчвани в мрежата ВИДЕО

  

"Когато се комбинират медикаменти, които имат дразнещ ефект по отношение на стомашната лигавица, биха могли да настъпят внезапни и тежки кървенета от стомашно-чревния тракт".

За това предупреди в ефира на Нова телевизия общопрактикуващият лекар и член на УС на Български лекарски съюз д-р Гергана Николова. Тя подчерта, че тези кървенета могат да бъдат животозастрашаващи. 

"Има комбинация от медикаменти, която не може да бъде допускана. Има и такива, които не могат да се изписват за определен пациент. Терапията е изкуство, не е просто събиране на 15 медикамента. Ширят се най-различни безумни комбинации в интернет. 

Взимат се тежки комбинации с медикаменти, които не са на първа линия и не се предписват за леките, а дори и за средните случаи на коронавирус. В страха си хората го правят, но апелираме и алармираме да внимавате, защото лекувайки се от коронавирус, може да направите сериозен проблем със стомашно-чревния тракт - да изкърви една язва, да си направите проблем по отношение дейността на сърцето, да увредите необратимо черния дроб, да натоварите сериозно бъбреците, така че не предписвайте сами на себе си терапия и не вярвайте на всичко, което прочетете в интернет.

Новините от днес и със задна дата